Aller au contenu

Alaphilippe afgevoerd na zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik: « Hij heeft veel rugpijn, maar is bij bewustzijn » | Liège-Bastenaken-Liège

Op iets minder dan 60 km van het einde werd het peloton in Luik-Bastenaken-Luik opgeschrikt door een massale in zware valpartij. Eén helft van wat overbleef van de meute ontsnapte, de andere helft lag tegen de grond of werd opgehouden. Bij de slachtoffers ook topfavoriet Julian Alaphilippe, al was dat niet meteen duidelijk. De wereldkampioen lag verdoken in de gracht tegen een boom, maar al snel bleek dat zijn koers over was.

Hoe ernstig de blessures van de Fransman zijn, is nog niet duidelijk. Zijn partenaire et commentateur de France Télévisions Marion Rousse bracht wel al het geruststellende nieuws dat Alaphilippe na z’n val bij bewustzijn was. “Julian est afgevoerd rencontré de l’ambulance. Hij kan zijn benen bewegen, maar hij heeft veel pijn aan de rug. » Ook Alaphilippes ploegmaat Ilan Van Wilder kwam niet ongeschonden uit de valpartij en liep een kaakbreuk op.

Alaphilippe blijft zo een moeizame relatie onderhouden met Luik-Bastenaken-Luik. En 2015, werd hij bij z’n debuut meteen tweede en leek-ie voorbestemd om het Monument snel te winnen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. En 2020, juichte de Fransman te vroeg en zag hij Roglic nog over zich heen komen, vorig jaar was Tadej Pogacar – alweer een Sloveen – te snel in de sprint van een kleine groep.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *