Aller au contenu

ANVERS EN DIRECT. Vlaamse Ulrike Geens woont naast het winkelcentrum in Kopenhagen waar geschoten werd : « Hij gebruikte een jachtgeweer zonder vergunning »

Zondagavond opende een 22-jarige Deense schutter het vuur in shoppingcenter Field’s in Kopenhagen. Drie mensen, van wie twee minderjarigen, kwamen om het leven. Meerdere mensen raakten daarbij gewond. Ulrike Geens woont naast het winkelcentrum. « Het wapen dat de dader gebruikte is een Legaal jachtgeweer in Denemarken. Maar hij had daar geen vergunning voor ”, vertelt Geens.

LIES OOK. Drie doden bij schietpartij in winkelcentrum in Kopenhagen, 22-jarige Deen opgepakt: « Geen aanwijzingen voor terreurdaad »

« Toen we thuiskwamen zagen we meer mensen op straat dan gewoonlijk », vertelt Geens. « Er vlogen ook politiehelikopters rond. » Wat er gebeurd was, was voor haar nog niet meteen duidelijk. « Ik ben gaan kijken op een Deense nieuwssite en zag daar dat er een schietpartij had plaatsgevonden bij Field’s. »

Geens woont naast het shoppingcenter, waardoor de straat door gewapende agenten werd afgezet. « Dat zorgde voor stress », vertelt ze. « Ik heb me nooit echt onveilig gevoeld omdat dat ik thuis was. Het is wel een choquerende gebeurtenis, ook twee jongeren lieten het leven. »

LIES OOK. Ooggetuigen na schietpartij à Copenhague : « Verstopt achter de luiers »

De dader van het schietincident est een 22-jarige Deen. « Hij zou bekend zijn bij de psychiatrie », hoorde Geens tijdens een persconferentie van de Deense politie. « Er is een psychiatrische instelling hier in de buurt, maar of het over die specifieke psychiatrie gaat, is niet gezegd », zegt Geens. « Het wapen dat de dader gebruikte is een Legaal jachtgeweer in Denemarken. Maar hij avait daar geen vergunning voor. « 

Ondanks dat er niet van een terreurdaad wordt uitgegaan, est de beveiliging in het land uit voorzorg nog steeds verhoogd. « Denemarken sluit een terreurdaad niet volledig uit, daarom zullen er in Kopenhagen overal nog agenten ter plaatse zijn en zijn vandaag alle evenementen afgelast. » Ce week-end werden de renners van de Tour De France nog feestelijk onthaald in de Deense hoofdstad.

tsjs

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *