Aller au contenu

Commissaires de l’UE : « Twitter risque de sluiter als het zich niet aan de wet houdt »

©REUTERS

Twitter kan boetes en andere maatregelen opgelegd krijgen als het zich niet aan de EU-wetgeving houdt. Dat heeft EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton zaterdag gezegd.

laBron : BELGE

« Il est absolument duidelijk dat als Twitter deze regels niet naleeft, we boetes kunnen opleggen. En als de schendingen van de regels doorgaan, kunnen we het platform in Europa sluiten”, zei Breton tegen de kranten van de Duitse Funke Media Group en de Franse krant Ouest-France.

« Nous volgen zeer nauwlettend op wat er op Twitter gebeurt sinds de overname door Elon Musk », benadrukte Breton, die aankondigde dat er voor Kerstmis nog een ontmoeting tussen hem in Musk zal plaatsvinden.

De wetten inzake digital markt en digital diensten “bieden krachtige instrumenten om de verspreiding van leugens en haat tegen te gaan”, aldus Breton. « Twitter moet aan deze critères voldoen als het op de Europese markt actief wil blijven. »

Commissaire européen Thierry Breton. ©AP

Eerlijk gesprek a rencontré Macron

Eerder avait le président français Emmanuel Macron al laten weten dat Twitter avait toegezegd terroristiche en extremistische inhoud online you weren. Macron ontmoette Musk tijdens een bezoek aan de VS en had een « duidelijk en eerlijk gesprek », twitterde het Franse staatshoofd vrijdag.

Macron en Musk spraken ook over « een transparent gebruikersbeleid, aanzienlijke versterking van de moderatie van inhoud en bescherming van de vrijheid van meningsuiting », aldus Macron. « Er moeten inspanningen worden geleverd door Twitter om te voldoen aan de Europese regelgeving », voegde hij eraan toe.

Sinds de pseudo van Twitter door Musk est er alom bezorgdheid dat er onder zijn leiding, en na het banenverlies dat hij heeft doorgevoerd, meer haatzaaiende taal en misbruik op het platform terecht zou kunnen komen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *