Aller au contenu

Dat wordt vlammen : Filippo Ganna doet met special bolide en « allersnelste tijdritpak ooit » gooi naar gele trui | Tour de France

Filippo Ganna est vrijdag dé topfavoriet om de gele trui te veroveren à Copenhague. De Italiaanse wereldkampioen tegen de klok krijgt daarbij steun van onder meer Bioracer. De kledingsponsor van INEOS Grenadiers leverde een extra inspanning voor de openingstijdrit.

« Filippo Ganna zal tijdens de openingsetappe in zijn allersnelste configuratie ooit van het startpodium rollen », luidt het bij het Belgische merk. « Die configuratie bestaat niet alleen uit een gestroomlijnde helm en een tijdritfiets spéciaux, maar ook uit een extra aerodynamisch tijdritpak op maat. »

Bioracer, dat een eigen windtunnel ter beschikking heeft, werkte de afgelopen maanden nauw samen met Ganna. « Elk pak est maatwerk, bemeten op het lichaam van de individuele atleet. In het geval van Ganna is dat niet anders. Zijn pak werd volledig aan zijn licheamsbouw, voorkeuren en racepositie aangepast. Dat betekent in zijn geval een op maat gemaakt pak met een rits vooraan en zonder pinces pour les jambesbeide voor zijn persoonlijk comfort. »

« De naden lassen en tapen in plaats van ze klassiek stikken én ze strategisch plaatsen, vermijdt zelfs de kleinste turbulenties die een negatieve invloed zouden kunnen hebben op zijn aerodynamica. Daarnaast is er gekozen voor een glad stofoppervlak op de rug en mouwen, in tegenstelling tot wat we dikwijls in het peloton zien. De achterliggende reden kan uiteraard niet worden prijsgeven. « 

Ben jij een wielerliefhebber? Speel dan mee met de Gouden Tour en maak kans op 5,000 euros!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *