Aller au contenu

Dubbel Feest voor Wout van Aert: victoire dans Wegrit én koppeltijdrit avec Marianne Vos sur na-Tourcriterium | Wielrennen

Annemiek van Vleuten rijdt dezer dagen op een wolk. Logisch, want afgelopen week-end zette ze de allereerste Tour de France Femmes op majestueuze wijze naar haar hand. Van Vleuten stond gisteren in het geel te pronken op La Planche des Belles Filles. « En nu tijd voor ijsjes en pizza », sprak ze. Toch voor même. Want nauwelijks 24 uur na haar eindzege werd Van Vleuten in Nederland verwacht voor het na-Tourcriterium van Roosendaal. Ze nam er eerst deel aan de vrouwenkoers – a rencontré le succès. Van Vleuten klopte groene trui Marianne Vos en wittetruidrager Shirin van Anrooij.

Na de vrouwenkoers stond er ook nog een koppeltijdrit op het program, meet een duel om bij te watertanden. Van Vleuten vormde een duo met Mathieu van der Poel, Vos met die andere groene trui: Wout van Aert. Niet klaar voor de Clasica San Sebastian van afgelopen week-end, maar de criteriums neemt Van Aert er graag bij. « Maar ik ben wel al een beetje zenuwachtig », vertelde ‘WvA voor de start. der Poel mochten als derde mee op het podium.

Final waren de heren elite aan zet op het na-Tourcriterium. Opnieuw était Van Aert aan het Feest. Onze landgenoot haalde het in een sprintje voor of Nederlanders Fabio Jakobsen and Van der Poel.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *