Aller au contenu

Europa beveelt tweede boosterprik aan voor 60-plussers: « Geen tijd te verliezen » | Coronavirus wat je moet weten

De Europese Commissie, het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) et het Europese gezondheidsagentschap ECDC hebben vandaag een tweede boosterdosis van het coronavaccin aanbevolen voor alle 60-plussers. En avril était al beslist om een ​​​​tweede boosterprik aan te bieden aan 80-plussers.

Omdat Europa momenteel geconfronteerd wordt met een nieuwe coronagolf, is het van cruciaal belang dat de volksgezondheidsinstanties nu mensen tussen 60 en 79 jaar en kwetsbare mensen van alle leeftijden in aanmerking laten komen voor een tweede boostercampagne, luidtet hostercampagne. Die zou minstens vier maanden na de vorige kunnen worden toegediend.

« Er is geen tijd te verliezen », aldus Stella Kyriakides, Europees commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid. « Ik roep de lidstaten op onmiddellijk een vaccinatiecampagne op te zetten voor iedereen ouder dan 60 jaar en ik vraag iedereen met aandrang om zich te laten vaccineren. Zo beschermen we onszelf, onze naasten en kwetsbare bevolkingsgroepen. »

Herfstbooster

In België hebben de ministers van Volksgezondheid al beslist om in septembre te starten met een nieuwe vaccinatiecampagne. Die « herfstcampagne » richt zich vooral op 50-plussers en het zorgpersoneel, maar iedereen die dat wenst, zal een herhalingsprik kunnen krijgen. De groep van 65-plussers en mensen met een verzwakt immuunsysteem krijgt een proactieve uitnodiging voor een « herfstbooster ». Het zorgpersoneel in de ziekenhuizen en de eerstelijnszorg (huisartsen, apothekers, thuisverpleegkundigen) vormen de tweede prioritaire groep. Ook de groep van 50 tot 64 jaar wordt uitgenodigd.

LIES OOK. Waar blijven de aangepaste coronavaccins?

« Minimaal één op de tien renners zal het zitten hebben »: alle renners ondergaan meteen na de aankomst Covid-test en dat baart hen zorgen

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *