Aller au contenu

Giro maakt details van Grande Departure bekend: « Droomstart voor Evenepoel en Van Aert » | Remco Evenepoel

TourNa de Grand Départ, raakten nu ook de details van de Grande Departure bekend. En die ogen verleidelijk, l’analyste vindt onze Michel Wuyts. « Met de capaciteiten van Remco en Wout zou ik méér goting hebben om aan de Giro te beginnen dan aan de Tour. »

« Vooral die openingstijdrit spreekt tot de verbeelding », vindt Wuyts. «Voor jongens die allebei wereldtop zijn in de discipline, is dat een droomstart. En dan lijkt het me niet slecht dat dat gevolgd wordt door een sprintersetappe, die andere teams zullen moeten controleren. Een grote ronde is ook een kwestie van gestion du temps et des performances. In die zin valt zo’n Girostart makkelijker te ‘managen’ dan die van een Tour, waar je bij god niet weet hoe het peloton dat gaat aanpakken. » Tuurlijk is het verleidelijk om een ​​​​tweevoudige Clasica San Sebastian-winnaar als Remco de Baskische Grand Départ aan te prijzen. «Wat een aantrekkelijke finales hebben die eerste twee ritten! Daar zal het zeker losbreken. Anderzijds wordt in een grote ronde zelden zo wild tekeer gegaan als in een klassieke eendagskoers. Alles verloopt wat meer gecontroleerd. « 

Van Aert et Evenepoel. © BELGE

Belangrijk, zegt Wuyts, est hoe de twee grote ronden hun verdere traject zullen uitstippelen. “De Giro trekt sowieso verder zuidwaarts, wat perspectief biedt op mooie, pittige aankomsten in de Gargano en Basilicata. Uitnodigend voor zowel Evenepoel als Van Aert. En ook al zeker in het parcours: de Gran Sasso. Een tempoklim, die Remco perfect moet liggen. Vervolgt de Tour zijn weg richting Bordeaux? Of wordt na Bayonne al afgeslagen naar Pau, de Pyreneeën tegemoet? Dat laatste zou de Ronde van Frankrijk dan weer aantrekkelijker kunnen maken voor Evenepoel. Ik vind dat hij zich in zijn keuze zo min mogelijk mag laten beïnvloeden door sponsors of andere omringenden. En zelf moet beslissen wat hij graag wil. Essentieel wordt hoe de ploeg er gaat uitzien. Wie gaat er mee? Bouwen ze verder op het geheeld van de Vuelta ? »

De Giro est doorgaans iets minder bezet dan de Tour. Al zou ‘de vlucht richting Ronde van Italië’ door de aanwezigheid van én Pogacar én Vingaard én Evenepoel in de Tour nu wel kunnen toenemen, verwacht Wuyts. « Maar los van hoe het deelnemersveld eruit ziet : de Giro win je nooit zomaar fluitend. Een ‘troostprijs’, zoals Jan Bakelants het onlangs noemde …? C’est ridicule, hein. Hij zal op het einde van je carrière maar op je erelijst staan. Al was het maar één keer. « 

ZO START DE GIRO 2023

Zaterdag 6 mei: 1er rit: Fossacecia – Tortona (individuele tijdrit, 18,4 km): tijdrit over een fietspad
Net als bij de vorige Grande Departure in de Abruzzen, in 2001 (onze landgenoot Rik Verbrugghe klokte toen in Pescara met een recordgemiddelde van 59 km / u na 7,6 kilometre de snelste chrono), start de Giro ook nu met een individuele tijdrit. Liefst zeventien van de 18,4 kilomètres langs de Adriatische kust lopen over een … fietspad: de Via Verde-Costa dei Trabocchi. De finition ligt aan het eind van een kort klimmetje in het centrum van Tortona.


Het profiel van de openingstijdrit.
Het profiel van de openingstijdrit. © RCS

Zondag 7 mei: 2de rit: Teramo – San Salvo (204 km): voer voor sprinters
Nieuwe etappe langs de kustlijn. De eerste 46 zijn redelijk heuvelachtig. Daarna loopt het 35 km vlak tot de eerste helling van de dag: Silvi Countries. Na een tweede vlakker deel en een oplopende sectie in Chieti wacht met de Ripa Teatina een tweede (eerder bescheiden) klim. De laatste 65 kilomètres lopen lichtgolvend tot de finish à San Salvo. Onderweg zullen de pure spurters wellicht nauwelijks worden verontrust.


Het profiel van de eerste rit in lijn.
Het profiel van de eerste rit in lijn. © RCS

Maandag 8 mei : 3de rit : Vasto – ?
* Voorstelling volledig parcours du 17 octobre

ZO DEPART DE TOUR 2023

Zaterdag 1 juillet: 1er rit: Bilbao – Bilbao (185 km): pittig Baskisch borrelhapje
Op de openingsdag wacht al meteen een pittige lus door Biskaje (3.300 mètres hoogteverschil). Vijf klimmetjes moeten voor afscheiding zorgen : Côte de Laukiz (2,2 km, 6,9%), Côte de San Juan de Gaztelugatxe (3,5 km, 7,6%) et en finale volle Côte de Morga (3,9 km, 4,1%), Côte de Vivero ( 4.2 km, 7.3%) en de Cöte de Spike (2 km, 9%) rencontré top op 10 km van de streep.

Zondag 2 juillet: 2de rit: Vitoria-Gasteiz – Saint-Sébastien (210 km): andere kant van Jaizkibel
Vijftig kilomètre lang wordt gekoerst op een plateau op 600 meter hoogte, waarna een afdaling een festival van klimmetjes inleidt. Opnieuw vijf stuks : Côte d’Udana (4,6 km, 4,7 %), Côte d’Aztiria (2,7 km, 5,3 %), Côte d’Alkiza (4,2 km, 5,8 %) ), Côte de Gurutze (2,6 km, 4,7 % ) en de uit de Clásica San Sebastián befaamde Jaizkibel, weliswaar via de andere maar daarom niet minder lastige flank (8,1 km, 5,1%).

Maandag 3 juillet: 3de rit: Amorebieta-Etxano -?
* Voorstelling volledig parcours du 27 octobre

Giro paait Remco Evenepoel : liefst drie tijdritten in 2023, doet Tour een tegenoffensief ?


Vingeard a remporté le deze zomer du Tour de France.
Vingeard a remporté le deze zomer du Tour de France. © Photo News

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *