Aller au contenu

Goed nieuws voor Van Aert: Van der Poel gaat niet voor de groene trui in de Tour | sport

Tour de FranceRencontré Peter Sagan die in Zwitserland toont dat hij weer kan winnen, krijgt Wout van Aert er in de Tour een rivaal voor groen bij. Met Mathieu van der Poel valt er een mogelijke tegenstander weg: in de massasprints mikt Alpecin-Deceuninck, zoals de ploeg vanaf 1 juli heet, vol op Jasper Philipsen.

Jasper Philipsen oogt scherp. 72 kilo droog aan de haak, net terug van hoogtestage in het Franse Alpenoord La Plagne. De 24-jarige sprinter uit Ham staat voor een belangrijke maand. Eerst proberen scoren in de sprints van de Baloise Belgium Tour – met een voorkeur voor de slotrit van zondag, wanneer het parcours passeert door zijn dorp. Nadien het BK à Middelkerke, waar zijn ploeg a rencontré 25 renners aan de start staat, and dand of Tour. In de Tour-selectie van Alpecin-Deceuninck krijgt Philipsen de voorkeur op Tim Merlier als sprinter. « Vorig jaar eindigde ik drie keer tweede en drie keer derde in de Tour. Dit jaar wil ik absoluut winnen. Ik heb hard gewerkt om in deze periode top te zijn », zegt Philipsen.

Jasper Philipsen. © Photo News

Philipsen wordt bij Alpecin-Deceuninck uitgespeeld als kopman in de massasprints. De groene trui van het puntenklassement est zijn ambitie niet. « Ik ben nog niet bezig met groen, laat mij eerst proberen een rit te winnen. Trouwens, als iemand zoals Wout Van Aert mikt op groen, wordt het voor mij zeer moeilijk om dat ook te doen. »

Kasseirit Arenberg

Wie Van Aert wel zou kunnen trotseren, is zijn ploegmaat Mathieu van der Poel. De Nederlander est momenteel op hoogtestage in Livigno en probeert zich na een pittige Giro zo goed als mogelijk klaar te stomen voor de Tour.Bij Alpecin-Deceuninck willen ze Van der Poel niet met te veel druk opstapelen. Het groen est geen ambitie. Logisch. Wie op groen mikt, moet zich mengen in de massasprints, maar in die ritten krijgt Philipsen het vertrouwen en wordt resoluut zijn kaart getrokken. Van der Poel gaat mee als rittenkaper en zal mikken op lastigere ritten zoals de kasseirit naar Arenberg en de sprint bergop in Longwy tijdens de eerste week.

Als alles volgens plan verloopt en Philipsen en Van der Poel in de Tour gevrijwaard blijven van blessures, maakt Alpecin-Deceuninck geen ambitie van groen. Wout van Aert heeft zo twee stevige concurrenten minder.


BELGE
© BELGE

Victor Campenaerts, die met vlinders in de buik rond rijdt, past voor de Tour : « Nervositeit en stress is er soms over »

Geslaagde (vorm) test voor Van Aert met het oog op de Tour, maar ook niet meer dan dat want … de ene groene trui is de andere niet

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *