Aller au contenu

Groot kamp van Afghaanse vluchtelingen in Parijs ontmanteld

© EPA-EFE

Bijna 800 mensen, voornamelijk Afghanen, zijn vrijdag onderergebracht in verschillende soorten onderkomens na de ontmanteling van een migrantenkamp in het noorden van Parijs. Dat heeft de prefectuur van Ile-de-France bekendgemaakt. 771 mannen kregen onderdak, aldus de prefectuur. De operatie begon om 7 uur ‘s ochtends.

ltoBron : BELGE

Het gaat om de derde soortgelijke operatie op minder dan twee maanden tijd in hetzelfde kamp, ​​​​dat gesitueerd is onder een deel van de bovengrondse metrolijn van Parijs. De vorige vonden plaats du 27 octobre au 17 novembre. In beide gevallen begon de wederopbouw van de kampen meteen na het ingrijpen van de autoriteiten. Artsen zonder Grenzen sprak van een « helse cyclus ».

Voor deze operatie vorderde de staat verschillende verblijfplaatsen, onder meer in sporthallen en hotels in de regio Parijs en omgeving.

LIES OK. Dit leegstaande gebouw est de hel voor asielzoekers : « We hoopten met de kou dat de geur te harden zou zijn. Tevergeefs…” (+)

Vanwege de koudegolf hadden de migranten in het kamp de afgelopen dagen herhaaldelijk om onderdak gevraagd. Volgens de prefectuur valt deze derde operatie samen met de start van het koudeplan, met de opening van 1.088 speciali opvangplaatsen in Ile-de-France.

C’est au total de negentiende opvangoperatie en Ile-de-France dit jaar. Meer dan 6.000 mensen kregen daarbij een onderkomen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *