Aller au contenu

« Ideaal is het niet » : Wout van Aert vertelt bij vertrek naar Kopenhagen dat « knie de eerste dagen een zorg zal zijn » | Instagram VTM NIEUWS

WielrennenWout van Aert (27) vertrekt zo dadelijk naar Kopenhagen avant le départ du Tour de France. « De gevoeligheid aan de knie is weg, maar het blijft de eerste dagen een zorg », vertelt hij vanop de luchthaven in Zaventem aan VTM Nieuws. « Idéal est het niet. »


Bart Audoore


Dernière mise à jour :
19:57

Le journaliste VTM Klaas Dewyngaert kon Wout van Aert a même parlé alvorens hij zijn vlucht nam richting Copenhague, waar vrijdag de Tour de France start. Van Aert sukkelde de afgelopen dagen met een knieblessure. « Het gevoel zit goed ja, anders zou ik niet vertrekken », vertelde Van Aert op Zaventem. « De gevoeligheid in de knie est weg, maar het zal de eerstvolgende dagen nog een zorg zijn. C’est la situation idéale est het niet. »

Wout van Aert avec le journaliste VTM Klaas Dewyngaert © Jan De Meuleneir / Actualité Photo

Vier dagen gedwongen rouille

Wout van Aert gaat dus naar de Tour.Onze landgenoot van Jumbo-Visma reageerde eerder vandaag op Strava voor het eerst op zijn blessure. « Sinds zaterdag zit ik terug op de fiets, na vier dagen gedwongen rust », klonk het. « Ik startte met korte en dubbele sessies, maar gisteren kon ik een langere rit maken. Zónder pijn. Het lijkt dat ik op het juiste moment wat gas heb teruggenomen. De irritatie bovenop mijn knieschijf est verdwenen en ik kan weer met volle kracht trappen. Ik wil mijn team, artsen, fysiotherapeuten, familie en jullie bedanken voor de steun. Ik ben klaar voor mijn vierde Tour de France. »


.
. © Strava Wout van Aert

Officieel est zijn Tour nooit in gevaar geweest, maar toen Van Aert twee dagen nadat hij zijn knie had gestoten nog steeds pijn had, gingen wel degelijk de alarmbellen af. Als zijn knie was gaan ontsteken, was dat een ramp geweest. Dan konden maanden voorbereiding in de vuilbak. Woordvoerder Ard Bierens : « Het is dubbel : enerzijds wisten we perfect wat we moesten doen en is het gewoon logisch dat Wout de Tour kan rijden. Anderzijds is er altijd dat ene procentje bezorgdheid : ‘Het zal toch niet zijn dat …’. »


Eerst nog wat temps de qualité rencontré zoontje Georges, alvorens Wout van Aert richting Denemarken vertrok.
Eerst nog wat temps de qualité rencontré zoontje Georges, alvorens Wout van Aert richting Denemarken vertrok. ©Instagram

Van Aert liep zijn blessure op toen de ketting van zijn fiets draaide en hij met zijn knie hard tegen zijn stuur stootte. Toen hij bij de volgende formation nog steeds pijn voelde, werd zijn oefenkamp in Tignes, in de Franse Alpen, vervroegd afgebroken. Van Aert keerde vorige week dinsdag al terug, in plaats van vrijdag. En Belgique liet hij zich grondig onderzoeken, waarna hij rust voorgeschreven kreeg. Lopen en zwemmen mocht, fietsen niet meer. De uitleg : lopen en zwemmen geeft geen wrijving bovenop de knieschijf, terwijl het plooien van het been tijdens het fietsen wel voor problemen zorgt.


Van Aert reisde af naar Kopenhagen in gezelschap van Tiesj Benoot et Nathan Van Hooydonck.
Van Aert reisde af naar Kopenhagen in gezelschap van Tiesj Benoot et Nathan Van Hooydonck. © BELGE

Dat hij zijn fiets aan de kant moest laten, was een dubbele tegenslag voor Van Aert : op die manier kon hij een aantal kwalitatieve trainingen niet afwerken, en miste hij ook het BK. Bij de ploeg vinden ze het niet leuk dat daaraan getwijfeld wordt : Van Aert wilde heel graag het BK rijden, klinkt het zowel bij de staf als bij de ploegmaats. « Hij wilde zijn trui verdedigen en liefst verlengen. »

Vanavond stapte hij samen met zijn Belgische ploegmaats Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck op het vliegtuig naar Denemarken. Hij zal op dag één meteen een van de grote kanshebbers zijn op geel. Le départ du Tour s’est déroulé au bout de 13 kilomètres à en om Kopenhagen.

BEKIJK OOK. Ploeggenoot Tiesj Benoot bracht voor de start van het BK al goed nieuws over Van Aert : « De berichten die Wout mij stuurt klinken allemaal positief »

Ben jij een wielerliefhebber? Speel dan mee met de Gouden Tour en maak kans op 5,000 euros!


Regardez :

Wout van Aert past met knieblessure voor BK, Tour niet in gevaar : « Dit is vervelend, maar er is geen paniek »


De Tour a commencé à een tijdrit van 13 km: Van Aert est een van de favorieten voor de eerste gele trui.
De Tour a commencé à een tijdrit van 13 km: Van Aert est een van de favorieten voor de eerste gele trui. © Photo News

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *