Aller au contenu

Intermarché vreest alsnog voor vertrek van Quinten Hermans : « Gesprekken slepen aan » | Wielrennen

WIELRENNENEén maand geleden poireau een nieuwe deal nog nakend. Maar de realiteit est dat Quinten Hermans (26) tot op vandaag nog steeds niet heeft bijgetekend bij zijn huidige team Intermarché-Wanty-Gobert.

De vrees om het nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik alsnog kwijt te spelen, zit er bij teammanager Jean-François Bourlart dik in. « Het duurt te lang, de gesprekken slepen aan », zucht hij. « Het zou best kunnen dat we hem moeten afstaan, jawel. De concurence est moordend, er est veel intérêt pour Quinten. Wat normaal is voor een renner die het pure cross-statuut is overstegen en resultaten rijdt in grote WorldTourkoersen op de weg. Directeur de Zijn doet zijn werk. Ons budget groeit wel wat naar 2023 toe, maar is ook niet onuitputtelijk. « 

Zelf zegt Hermans nog te kunnen kiezen uit twee teams. De namen Alpecin-Fenix, les hivers de waar hij ook zou kunnen crossen, en Quick.Step circuleerden de voorbije dagen heel hard. Quick.Step toonde al vroeger op het seizoen belangstelling, gelinkt toen aan het inmiddels afgesprongen veldritproject met Tormans.

Gegeerde renners

Intussen blijken de vrijkomende renners van Intermarché, dat bezig is aan boerenjaar, grof wild op de transfermarkt. Het contract van sterkhouder Biniam Girmay werd weliswaar opengebroken in verlengd tot eind 2026, maar in casu Alexander Kristoff, bij voorbeeld, is dat geen sinecure. De Noor kan voor drie jaar tekenen bij Uno-X. Ook Tom Devriendt, vierde in Parijs-Roubaix, en Jan Hirt (naar Quick.Step) vertrekken. « Ik weet wat gedaan », aldus Bourlart. « We blijven ook inzetten op talentvolle jeugd. »

Nieuwkomer, en dat verband, est Laurenz Rex (Bingoal-Pauwels Sauces-WB). Ook de 23-jarige tijdrijder Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise) staat op het punt een contract te ondertekenen.

Vlaams werkpaard Tim Declercq nu ook in de bres voor klassementspion Evenepoel : « Kan hier maar beter aan wennen »

Goed nieuws voor Van Aert: Van der Poel gaat niet voor de groene trui in de Tour

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *