Aller au contenu

Jonas Vingegaard na gele raid in spektakelrijke Tourrit : « Hier droomde ik al heel lang van »

©REUTERS

Na een ware machtsontplooiing est Deen Jonas Vingaard (Jumbo-Visma) du nouveau leader du Tour de France. En duidelijk geëmotioneerde leider liet in het flash interview weten dat een droom in vervulling ging.

Dries Van Thielen

Kan je geloven dat je de gele trui om de schouders krijgt. “Nee – ik kan dit talon moeilijk verwoorden. Hier droomde ik van. Toujours. Een rit in de tour winnen en dan nog eens de gele trui pakken ? Ongelofelijk. »

«Als ploeg maakten we een plan op. We zouden de etappe enorm hard maken, want we dachten dat dat in ons voordeel zou werken. En ons plannetje werkte. Maar dat était alleen mogelijk dankzij de hulp van mijn ploegmakkers. Ik kon dit niet verwezenlijken zonder hen. « 

Wanneer had je het gevoel dat Pogacar te kloppen was ? « Op de top van de Galibier gaf hij nog een sterke indruk. En talon même poireau het erop alsof hij iedereen achter zich zou laten. Op de laatste klim dacht ik : als ik het nu niet probeer, dan win ik nooit. » Succès rencontré, zo bleek.

Ook sprak Vingegaard zijn ambities uit : « Vorig jaar was het mooi dat ik tweede eindigde. Maar nu wil ik deze trui blijven verdedigen tot in Paris.  »

Tijdens het flash interview kwam Wout van Aert de Deen gelukwensen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *