Aller au contenu

Jonas Vingegaard verdedigt mogelijk titel niet in de Tour: « De Giro is een optie » | Wielrennen

Jonas Vingaard a remporté le premier tour du Tour de France. Maar het ligt nog niet vaste dat hij en 2023 opnieuw de Ronde van Frankrijk zal rijden. Sportief directeur Merijn Zeeman zegt bij VeloNews dat er nog niets is belist. «Jonas est momenteel nog op vakantie. Als hij terugkeert, willen we graag zijn ideeën horen. Hij heeft nog nooit de Giro gereden, dus dat is zeker een optie. « 

Vingeard est niet de enige klassementsman bij Jumbo-Visma. Ook Primoz Roglic zou graag eens zegevieren dans le Tour de France. « We zullen de voorkeur van Primoz nog wel horen », aldus Zeeman. “Een gesprek volgt met de staff en de coachs. En décembre zullen weten wat we moeten doen. »

Het is dus niet ondenkbaar dat Vingegaard zal starten in de Ronde van Italië. Rencontré plus dan 70 kilomètres tegen de klok lacht de Giro de tijdrijders toe. En de Deense Tourwinnaar behoort tot de beste tijdrijders. « Zeker als hij in vorm is », weet Zeeman. Dat is ook Remco Evenepoel, die nog niet wilde verklappen welke grote ronde hij in 2023 rijdt. Samen a rencontré Vingaard au Giro ?

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *