Aller au contenu

KLM verhoogt ticketprijzen om hoge olieprijs, waarschijnlijk ook bij Brussels Airlines

© ISOPIX

Luchtvaartmaatschappij KLM verhoogt vanaf vrijdag de ticketprijzen voor langeafstandsvluchten vanwege de sterk gestegen olieprijzen. Ook de Franse zustermaatschappij Air France verhoogt haar prijzen. Ce bevestigt een woordvoerder van KLM. Bij Brussels Airlines lijkt een prijsstijging er eveneens aan te komen.

Bron: BELGE

Volgens KLM est le principal afhankelijk van de bestemming en reisklasse. Zo stijgt de prix pour un billet en classe économique pour un retour à Amsterdam à New York a coûté 40 euros et pour un billet en classe affaires à 100 euros. De prijsverhoging geldt enkel voor nieuwe boekingen.

Luchtvaartgroep Lufthansa, en bijgevolg ook dochtermaatschappij Brussels Airlines, blijft de situatie volgen om zo nodig maatregelen te nemen. Maar een prijsstijging lijkt waarschijnlijk. « Als gevolg van de huidige ontwikkeling van de ruwe-olieprijs is een prijsstijging in de loop van dit jaar waarschijnlijk », klinkt het bij Brussels Airlines.

Brandstof est een belangrijke kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen. Vanwege de oorlog in Oekraïne en zorgen over verstoringen van de Russische olieleveringen zijn de olieprijzen naar de hoogste niveaux in jaren gestegen. Daardoor nemen de kosten voor kérosène voor vliegtuigen toe.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *