Aller au contenu

KOERS KORT. 41-jarige Valverde zegeviert dans le Trophée Pollença-Andratx – Zimmermann verlengt par Intermarché-Wanty Gobert | Wielrennen

Alejandro Valverde heeft de Pollença-Andratx Trophy, de vierde koers van de Chaellenge Mallorca, op zijn naam geschreven. Le 41-jarige Spanjaard van Movistar a rencontré un petit ami après avoir rencontré Brandon McNulty et Aleksandr Vlasov. Tim Wellens a été rencontré een achtste plek de beste Belg. Ook Kobe Goossens (negende) eindigde in de top tien. Morgen wordt de laatste wedstrijd op Mallorca afgewerkt.

Georg Zimmermann a un nouveau contrat jusqu’en 2024 sur Intermarché-Wanty Gobert. Het Belgische WorldTeam maakte het nieuws bekend. De 24-jarige Duitser staat voor zijn tweede seizoen in Belgische loondienst. Daarvoor droeg hij het shirt van CCC. Ritwinst in de Tour de l’Ain eind juli vorig jaar is zijn enige profzege. Aansluitend toonde hij zich met een vijfde plaats en de jongerentrui in de Ronde van Duitsland.

“Ik ben zeer blij en gemotiveerd om 2022 met een contractverlenging by Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux te starten! Ik ben er namelijk van overtuigd dat er weinig andere omgevingen zijn waarin de balans tussen professionaliteit en goede sfeer zo in evenwicht is », zegt Zimmermann.

Een paar vlakke ritten om de eerste dagen van de Tour de France zonder kleerscheuren door te komen? Vergeet het maar, zo moet de organisatie ASO gedacht hebben. Le Tour de France 2023 a commencé dans le Baskenland en moet drie dagen voor vuurwerk zorgen. Het was al bekend dat de Tour volgend jaar in Bilbao zou beginnen, de hoofdstad van het Baskenland. Vanavond est la porte de l’organisation bekendgemaakt dat er drie dagen op Spaans grondgebied flink geklommen moet worden. Op de tweede dag staat zelfs de bekende scherprechter uit Clásica San Sebastián op het menu: Jaizkibel.

Le Tour de France gaat dit jaar in Kopenhagen van start en zal van 1 tot en met 24 juillet duren. Vorig jaar kroonde Tadej Pogacar zich tot winnaar. Primoz Roglic hoopt zijn landgenoot dit jaar op te volgen en wordt door Jumbo-Visma samen rencontré Jonas Vingegaard naar voren geschoven als kopman. Egan Bernal avait ook zijn zinnen gezet op Tour-deelname, maar de Colombian kwam deze week hard ten val.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *