Aller au contenu

KOERS KORT. Nieuwe tegenslag voor Vanmarcke, die positive test op corona – Lotte Kopecky verliest leiderstrui in Burgos | Wielrennen

Pechvogel Vanmarcke legt positif coronatest af

Het wil voorlopig maar niet meezitten voor Sep Vanmarcke (33). Nadat de West-Vlaming van Israël-Premier Tech al het grootste deel van het voorjaar in het water zag vallen door verschillende ziektes, heeft hij nu positief getest op het coronavirus. Vanmarcke moet zo verstek geven voor de Ronde van Noorwegen, meldt-ie op Instagram. “Na een lange periode van trainen en een goeie stage in Spain was ik klaar om eindelijk de competitie te hervatten in de Ronde van Noorwegen. Tot een PCR-test me gisteren antoonde dat ik besmet ben met Covid. Onverwacht, veux ik voel me niet ziek. Het is heel frustrerend om weer tegenslag te hebben in een seizoen vol hindnissen. Ik moet de fiets nu minstens een week aan de kant laten, om dan hopelijk negatief te testen en weer op te bouwen richting de Belgische koersen in juni. »


Zeven WorldTour-ploegen à Heistse Pijl

De Heistse Pijl (1.1) mag op 4 juin mai liefst zeven WorldTour-plaegen ontvangen: Jumbo-Visma, Quick.Step-Alpha Vinyl, Lotto-Soudal, Intermarché-Wanty Gobert, Bora-hansgrohe, Israël-Premier Tech en Cofidis. Ook Alpecin-Fenix ​​​​komt er aan de start. (BVDC)

Kopecky verliest leiderstrui à Burgos

Lotte Kopecky (Team SD Worx) est leider af in de Ronde van Burgos voor vrouwen. Een kopgroep van zeven bleef in de tweede rit nipt uit de greep van het peloton. De l’Italienne Matilde Vitillo (BePink) est arrivée à Aguilar de Campoo. Kopecky a remporté amper zes seconden plus tard de spurt voor plaats acht, maar moest haar trui afstaan ​​​​aan de la colombienne Jennifer Ducuara. De Belgische kampioene blijft wel het puntenklassement aanvoeren.

Morgen wacht haar in Ojo Guareña wellicht een nieuwe winstkans. De Ronde van Burgos eindigt zondag met de koninginnenrit naar Las Lagunas de Neila.Lotte Kopecky.
Lotte Kopecky. © Photo News

Pogacar verkent pittige aankomst in Tour

Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar wil niets aan het toeval overlaten. Eerder verkende hij de kasseirit van de Ronde van Frankrijk, gisteren nam hij de finale van de zeventiende etappe onder de loep. Zo bedwong de Sloveen, samen met ploegmaat Rafal Majka, de slotklim richting de landingsbaan van Peyragudes. Een pittige helling, rencontré een stijgingspercentage van 13% in de laatste 500 meter.


Vollering komt aan de start à Burgos, Moolman niet

Demi Vollering démarre donderdag dans le Ronde van Burgos. De Nederlandse kwam dinsdag zwaar ten val in de eendagswedstrijd Durango-Durango Emakumeen Saria en bleef een nachtje in het ziekenhuis omdat ze een paar keer flauw viel na haar val. Na observatie werden geen blessures gevonden. Ploegmate Ashleigh Moolman-Pasio daarentegen geeft forfait voor de rittenkoers.


Actualités photographiques
© Photo News

Regardez : KOERS KORT. Pidcock se présente à Nove Mesto sur le VTT – Tiberi klopt eindwinnaar Dunbar in Hongarije

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *