Italiaanse Grand Départ en arrivée à Nice en 2024 ?

In het rittenschema van de Tour is er maar één constant. De Tour eindigt in Paris, en 1975 steeds op de Champs-Élysées. Maar over twee jaar komt daar wellicht verandering in. In de zomer van 2024 organiseert Parijs namelijk de Olympische Spelen. Het grootste sportevent ter wereld start op 26 juli in de Franse hoofdstad, amper vijf dagen na het einde van de Tour.

Omdat de drukte van de Spelen erg belastend is voor Parijs, wil het voor het eerst sinds 1903 de Tour niet verwelkomen. Volgens La Gazzetta dello Sport est l’organisateur du Tour ASO bezig aan de denkoefening om een ​​​​parcours uit te tekenen zonder aankomst à Paris. Een van de mogelijke vervangers est Nice, heeft de Italiaanse krant vernomen in de wandelgangen van ASO. De stad aan de Côte d’Azur est de laatste jaren erg wielerminded. En 2020, l’organisateur du Tour-start en eerder a été ook al kandidaat om het EK wielrennen te organiseren.

De Tour van 2024 zou overigens nog historie kunnen schrijven qua parcours, want Florence is kandidaat om Le Grand Départ te organizeren. Nog nooit startte de Tour en Italie. Naast Frankrijk werden wel al negen andere landen aangedaan als startplaats. Dit jaar komt daar met Denemarken (Copenhague) een tiende land bij. En 2023, le départ du Tour overigens ook in het buitenland, namelijk Bilbao in het Spaanse Baskenland.


Koen Bouwman breekt linkerpols en VTT

De Nederlandse wielrenner Koen Bouwman heeft zijn linkerpols gebroken. Dat gebeurde volgens een woordvoerder van zijn ploeg Jumbo-Visma bij een val tijdens het mountainbiken.

De 28-jarige Bouwman zou vanaf zondag deelnemen aan de Ronde van Zwitserland en zou over ruim twee weken ook aan de start staan ​​​​van de wegwedstrijd bij de Nederlandse kampioenschappen in Drenthe. Hoe zijn program er nu uit komt te zien, is nog niet bekend.

Bouwman a remporté vorige maand tijdens de Giro twee ritten en verzekerde zich als eerste Nederlander ooit van de winst van het bergklassement.


Bouwman a remporté le bergklassement in de voorbije Giro.
Bouwman a remporté le bergklassement in de voorbije Giro. © ANP / EPA

Maxim Van Gils blijft tot eind 2024 par Lotto-Soudal

Maxim Van Gils bouwt zijn carrière verder uit bij Lotto-Soudal. Le 22-jarige winnaar van de Saudi Tour heeft zijn contract by het Belgische WorldTour-team met towee jaar verlengd, tot eind 2024. te benutten ”, zei de Antwerpenaar sur le site Web de Lotto-Soudal.

Met zijn rit- en eindzege in de Saudi Tour boekte Van Gils begin dit jaar in zijn tweede profjaar zijn eerste twee overwinningen. Depuis 2018 maakt hij al deel uit van het project van Lotto-Soudal, met eerst een periode bij het beloftenteam.

Van Gils wil zich nog verder ontwikkelen in het eendagswerk op heuvelachtig terrein en etappekoersen van een week. « Ik wil mijn huidige sterke punten nog verbeteren », legde hij uit. « Ik wil voor de winst rijden in lastige eendagswedstrijden en mijn grenzen opzoeken in het kortere rondewerk. Ook in grote rondes zou ik graag meeschuiven in ontsnappingen en strijden voor dagzeges. Ik heb best een goede sprint en zou vaker in een positie willen komen dat ik die kan benutten. « 


Maxime Van Gils.
Maxime Van Gils. © Photo News


Maxime Van Gils.
Maxime Van Gils. © Photo News

Richard Carapaz slaat Tour over en richt zich op Vuelta

Richard Carapaz slaat de Tour de France deze zomer over. De 29-jarige Ecuadoriaan, die onlangs tweede eindigde in de Giro, richt zich op de Ronde van Spanje (19 août-11 septembre). « C’est mijn hoofddoel voor de reste van het seizoen. » Hij reed vorig jaar wel de Tour en eindigde toen als derde.

Carapaz, die vorig jaar in de olympische wegrit het goud wegsnoepte voor de neus van Wout van Aert, moest in de Giro op de voorlaatste dag de roze trui afstaan ​​​​aan Jai Hindley. De Australiër stelde in de afsluitende tijdrit door Verona de eindzege veilig. Carapaz, en 2019 winnaar van de Giro, moest genoegen nemen met de tweede plaats op 1’18 « op Hindley.

De renner van Ineos Grenadiers gaat de komende vier weken in eigen land trainen, zei hij op een persconferentie in Quito. Carapaz wil in de aanloop naar de Vuelta, die op 19 augustus begint met een ploegentijdrit in Utrecht, de Ronde van Polen (30 juli-5 augustus) rijden.

Carapaz a combiné la Vuelta et le Tour en 2020 et 2021. Hij stond vorig jaar in Parijs op het podium, samen met de Sloveense winnaar Tadej Pogacar et Deen Jonas Vingaard.


Richard Carapaz.
Richard Carapaz. © Photo News

Ben King stopt aan het eind van het seizoen

Benjamin ‘Ben’ King heeft op social media aangekondigd aan het einde van het seizoen te zullen stoppen met wielrennen. De 33-jarige Amerikaan a gagné dans zijn carrière onder meer twee etappes in de Vuelta.

« Ik had nooit gedacht dat de wielersport me zo ver zou brengen », zei King dans zijn post. « Ik hou nog steeds van koersen, maar wil ook meer tijd dépenses rencontra mijn familie. Ik heb een partner, een zoon en een eerste dochter op komst. Ik wil me ook bezighouden met andere interesses en kijk uit naar nieuwe mogelijkheden. »

King werd en 2011 prof de RadioShack. Il n’a pas été récupéré en 2014 par Garmin-Sharp. Hij reed in de daaropvolgende jaren ook voor opvolger Cannondale. Vanaf 2017 volgde een avontuur van vier seizoenen bij Dimension Data en NTT. En 2021, reed hij bij Rally Racing en dit seizoen komt hij uit voor Human Powered Health.

Op zijn palmares staan ​​​​een Amerikaanse titel (2010) en etappezeges in het Internationaal Wegcriterium (2015) en de Ronde van Californië (2016). In de nazomer van 2018 beleefde hij de piek van zijn carrière met twee ritzeges in de Vuelta binnen een week tijd.


Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *