Aller au contenu

KOERS KORT. Vingegaard passé pour WK – Quintana langer par Arkéa-Samsic – Simon verra le peloton du Tour du Limousin | Vuelta

Arkéa-Samsic bindt kopman Nairo Quintana plus tard

Arkéa-Samsic maakte bekend dat Nairo Quintana ook in de toekomst nog voor de Franse wielerformatie zal rijden. De Colombiaanse klimmer kreeg door de sterke resultaten onder andere de Tour de France (zesde in het eindklassement) en Tour de la Provence (eindwinst) and contractverlenging. Quintana komt at sinds 2020 uit voor Arkéa-Samsic. Deze week start hij ook in de Vuelta, waar hij als kopman wordt uitgespeeld.

© BELGE

Tourwinnaar Jonas Vingegaard passé pour WK

De Deen Jonas Vingegaard zal er niet bij zijn op het WK wielrennen, dat van 18 tot 25 septembre plaatsvindt in het Australische Wollongong. De winnaar van de voorbije Tour de France wil zich concentréen op het najaar met zijn ploeg Jumbo-Visma.

De Deense Bondscoach Anders Lund maakte dinsdag de eerste vier namen bekend van de selectie die in Australië meedingt naar de regenboogtrui. Il est composé de Magnus Cort Nielsen (EF Education-EasyPost), Soren Kragh Andersen (Team DSM), Jakob Fuglsang (Israël – Premier Tech) et Mattias Skjelmose Jensen (Trek – Segafredo). De tijdrit bij de mannen wordt op 18 septembre gereden over een parcours van 34,2 kilomètre. De wegrit vindt plaats op 25 septembre en couvrant 266,9 kilomètres.


Actualités photographiques
© Photo News

Simon verrast le peloton du Tour du Limousin

De 36-jarige Julien Simon (Team TotalEnergies) heeft of openingsrit in de Ronde van de Limousin (Fra / 2.1) gewonnen. Met een late uitval soleerde hij na 176,4 km tussen Verneuil-sur-Vienne en La Souterraine naar de zege. L’italien Matteo Trentin a fini en tweed, par l’espagnol Alex Aranburu.


Actualités photographiques
© Photo News

Tom Van Asbroeck remporte Heusdenkoers

Tom Van Asbroeck (Israel-Premier Tech) heeft in het Oost-Vlaamse Heusden de Heusdenkoers, een profkoers op de national kalender, op zijn naam gebracht. Onze 32-jarige landgenoot haalde het in the sprint van Oliver Naesen and Iljo Keisse. Gijs Van Hoecke eigende zich de vierde plaats toe, Abram Stockman werd vijfde. Brent Van Moer (6e) à Ayco Bastiaens (7e) maakten ook deel uit van de kopgroep die de wedstrijd kleurde.

Quick.Step-Alpha Vinyl rekent dit seizoen niet meer op Asgreen

Kasper Asgreen zal dit jaar niet meer in actie komen voor Quick.Step-Alpha Vinyl. De 27-jarige Deen est oververmoeid, waardoor het beter is hem nu een rustperiode te gunnen. « Nadat hij een druk eerste deel van het seizoen achter de rug had, waarin hij een vol klassiekerprogramma reed, was Kasper betrokken bij een akelige valpartij in de Ronde van Zwitserland », luidt het dans un communiqué officiel sur le site Web van de ploeg. « L’impact van de valpartij en de daaropvolgende pogingen om hem klaar te stomen voor de Tour de France hebben er helaas toe geleid dat Kasper een vermoeidheidssyndroom ontwikkeld heeft, wat betekent dat zijn licheam zelfs niet meer herstelt lick inspireint. Daarom est besloten dat hij stopt met koersen voor de rest van dit seizoen en een herstelperiode in zal gaan, voordat hij zich focust op de voorbereidingen voor 2023. « 


BELGE
© BELGE

Vandenabeele maakt groterondedebuut rencontre DSM à Vuelta

Henri Vandenabeele verschijnt vrijdag aan de start van de Vuelta, zijn eerste grote ronde. Onze 22-jarige landgenoot zit in de selectie van Team DSM, net zoals Thymen Arensman, Nikias Arndt, Marco Brenner, John Degenkolb, Mark Donovan, Jonas Iversby Hvideberg et Joris Nieuwenhuis.


GP Yvonne Reynders wegens hevige regenbuien stopgezet

De eerste editie van de GP Yvonne Reynders in Herentals is wegens hevige regenbuien stopgezet. Delen van het parcours stonden blank en aan de aankomstzone waren publiciteitspanelen en nadarafsluitingen omgewaaid. Omdat de veiligheid van de rensters, volgers en publicek niet meer kon gegarandeerd worden, werd de koers na twee ronden van 20,8 km afgevlagd.

« Natuurlijk is het een spijtige zaak dat je een eerste editie voortijdig moet stopzetten, maar de veiligheid primeert », organisateur aldus Michel Van Mogh. moeten alles nog evalueren, maar ik weet nu al zeker dat er volgend jaar opnieuw een editie van de GP Yvonne Reynders zal zijn. »


Actualités photographiques
© Photo News

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *