Aller au contenu

Kylian Mbappé reageert voor het eerst zelf op geruchten rond vertrek by PSG: « Stomverbaasd toen we het lazen » | Buitenlands Voetbal

Buitenlands voetbalKylian Mbappé (23 ans) s’est levé pour le premier zelf gereageerd op de geruchten dat hij in januari Paris Saint-Germain will verlaten. “Ik begrijp het niet. Ik heb hier niets mee te maken. » Franse en Spaanse media beweerden die informatie uit zijn entourage te hebben. Dat omdat de club zich niet aan beloftes zou houden die gedaan zijn bij de contractverlenging van Mbappé afgelopen zomer.

Dit zei PSG-coach Galtier vorige week over de geruchten:

« Ik heb nooit gevraagd om een ​​​​vertrek in januari », vertelde Mbappé na de 1-0-zege van PSG tegen Marseille. “Die informatie lekte uit op de dag van de Champions League tegen Benfica (dinsdag, red.). Ik begrijp het niet. Ik ben daar niet bij betrokken. Niet rechtstreeks et niet onrechtstreeks. Ik était eigenlijk in schok. Op het moment ze uitpakten met het nieuws, was ik een dutje aan het doen. L’entourage de Mijn était op de match van mijn broertje. We waren allemaal stomverbaasd toen we het nieuws lazen. Uiteindelijk moest ik er mij wel bij neerleggen. Ik kon niet anders, ik had een match voor de boeg. Maar alle geruchten zijn vals. Ik ben zeer gelukkig à Paris. »

Mbappé. © Photo News

Mbappé zette in mei na lang twijfelen zijn handtekening onder een duizelingwekkend nieuw contract by PSG. Nadat Real Madrid zich zegezeker voelde, overtuigde France club hem met un contrat de ruim 50 miljoen euros pour jaar en een eenmalige bonus van 100 miljoen. Bij die contractverlenging zou de Franse club allerlei beloftes hebben gedaan die de club vooralsnog niet is nagekomen. Dat zou iemand van Mbappés entourage aan onder andere ‘L’Équipe’, ‘Le Parisien’, ‘RMC’ en ‘Marca’ hebben verteld. Welke beloftes precies, werden daar niet aan toegevoegd. Het gerucht werd gelanceerd dat Mbappé zó ontevreden zou zijn dat hij in januari de deur al achter zich dicht wil trekken in Parijs. « Ik heb me vergist », zou hij zijn entourage hebben ingefluisterd.


AFP
©AFP

« Kylian heeft n’a pas gesproken plus d’un vertrek en janvier. Niet tegen mij en niet tegen Nasser Al-Khelaïfi », le directeur sportif Luis Campos op de geruchten. « De hij nog blij est à Parijs ? Dat moet je aan hem vragen. Hij gedraagt ​​​​zich als een topprof. « 

Het is geen geheim dat Mbappé graag ooit voor Real Madrid wil spelen. Marca weet echter dat een overstap naar de Koninklijke onbespreekbaar is voor PSG. De Spaanse club probeerde Mbappé vorig jaar immergé dans le te verleiden om naar het Estadio Santiago Bernabéu te komen, tot ergernis van de Parijzenaren. Ook de rol van Real Madrid in the Super League-project stootte Paris Saint-Germain togen het was.

Liverpool zou de enige optie zijn in januari, maar daar groeit het geld niet aan de bomen. Les Reds ont frappé afgelopen zomer echter Darwin Núñez pour 75 millions d’euros.

Het kamp-Mbappé heeft in het verleden wel vaker zaken gelekt om druk te zetten. À Frankrijk, rencontrez le superster zich stilaan het imago van een verwend jongetje aan. Een die dreigt te vertrekken telkens er hem iets niet aanstaat.


Reuters
©REUTERS

Henry : « Ik speelde bij Barça ook niet graag op de flan, maar ik deed het wel »

Ook Thierry Henry, T2 van de Rode Duivels, sprak zich uit over de geruchten rond Mbappé. « Niemand doet graag dingen waar hij niet goed in is », zegt de voormalige crache van onder meer Arsenal en FC Barcelona by CBS. « Maar de club n’est pas altijd groter dan het individu. Ik speelde bij Barcelona ook niet graag op de flanc. Ik haatte het, maar ik deed het wel. « 

In mei zei Mbappé dit nog over zijn keuze om bij PSG te blijven :

Regardez :

« Hij irriteert iedereen »: peut-être kritiek voor Kylian Mbappé, die met inmiddels verwijderde post discutie rond positie bij PSG aanwakkert

De (valse) beloftes van Ancelotti aan Eden Hazard, die vanavond dan toch nog eens mag starten

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *