Aller au contenu

Le jalonnement spontané de Schiphol est afgelopen : « Hou wel rekening met vertragingen of afgelaste vluchten »

In Nederland begin vandaag de meivakantie © EPA-EFE

Le jalonnement spontané de KLM-medewerkers op Schiphol est afgelopen. Dat zegt Joost van Doesburg van vakbond FNV. Peopleel dat zich onder andere bezighoudt met de afhandeling van vracht en bag legde uit onvrede over de werkdruk en de beloning zaterdagochtend 6 uur het werk neer. Daardoor werden tientallen vluchten geannuleerd op de grootste luchthaven van Nederland.

cka, mtmBron: BELGE

Het ing om een ​​​​spontane staking, die niet door de vakbond is georganiseerd. Volgens FNV, die bereid was om te bemiddelen, est mede met het oog op de veiligheid het werk weer hernomen.

De boze medewerkers van KLM hebben ook gesproken a rencontré le directeur d’operationeel René de Groot van de maatschappij. Het is niet bekend of daar toezeggingen zijn gedaan. De afhandelingstak van KLM is de grootste afhandelaar op Schiphol and goed voor de afwikkeling van ongeveer de helft van alle vluchten.

Porte de jalonnement werd het te druk op de luchthaven en riep Schiphol alle reizigers op om niet meer te komen. Inmiddels mogen ze weer gewoon naar de luchthaven komen. Wel moeten ze rekening houden met drukte en eventuele vertragingen en afgelaste vluchten. De luchthaven advisorert reizigers ook goed op tijd te komen. Zo worden passagiers voor Europese vluchten geadviseerd om twee uur voor vertrek aanwezig te zijn. Bij verre vluchten est het advies drie uur voor vertrek.

De grote drukte est nog lang niet weggewerkt. Op Schiphol zijn momenteel duizenden mensen. Voor een van de vertrekhallen staat een lange rij, die doorloopt tot buiten het gebouw van de luchthaven. Intussen zijn de afritten van de A4-snelweg bij Schiphol in beide richtingen weer open.

De Koninklijke Marechaussee, de Nederlandse rijkswacht, meldde dat de situatie op Schiphol « stabiel » is. Er hebben zich nog geen « incidenten » voorgedaan, aldus een woordvoerder. De organisatie houdt de drukte goed in de gaten. « Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt moeten we wel iedereen in veiligheid kunnen brengen. » De situatie wordt op dit moment nog niet als onveilig beschouwd.

Meivakantie

Op Schiphol werd zaterdag net grote drukte verwacht vanwege de meivakantie die begonnen is bij de noorderburen. De luchthaven zou zaterdag volgens de planning ongeveer 160.000 reizigers moeten verwerken.

Door de staking werd vracht en bagage niet afgehandeld en werden de vliegtuigen van KLM (en partners zoals Delta en Air France) ook niet uitgeladen. Peopleel zorgde er nog wel voor dat mensen het vliegtuig konden verlaten, maar koffers en tassen bleven in het ruim.

Zaventem

In Brussels Airport zijn er zaterdagochtend intussen twee vertrekkende en twee aankomende KLM-vluchten naar en van Amsterdam geschrapt, zo leest de website van de luchthavenuitbater. Ook een vertrekkende vlucht en een aankomende in de vooravond zijn geschrapt. Eerder was volgens de website sprake van vertragingen voor twee vluchten. Er staat momenteel nog één aankomende vlucht op de planning ‘s avonds.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *