Aller au contenu

Mogelijk een van warmste dagen ooit in door bosbranden geteisterd Frankrijk

A Arcachon en Teste-de-Buch brandt le tot aan de l’océan. © ABACA

De Franse klimatologische dienst Météo-France heeft vijftien departementen in het westen van het land onder code rood geplaatst, wegens de extreme hitte. Maandag sneuvelen mogelijk in verschillende delen van het land de recordtemperaturen.

Bron : BELGE

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies will schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En Gironde se trouve sinds dinsdag al 11.000 hectares bos in vlammen opgegaan. Maandag en dinsdag brengen weinig beterschap. Météo-France s’est effondrée dans les zelfs de l’apocalypse dans le zuidwesten van het land, a rencontré des températures allant jusqu’à 44 degrés. Ook’s nachts zal de temperatuur bijzonder hoog blijven.

De bosbranden hebben er op sommige plaatsen de oceaan bereikt, zoals in Arcachon aan de Atlantische Oceaan. Ook in Teste-de-Buch brandt het tot aan de oceaan. Het vuur gaat er nu verder in zuidelijke richting.

Sinds dinsdag zijn in de regio à 16.200 toeristen moeten vertrekken omwille van de veiligheid.

Autres terres

Ook in buurland Spanje grijpt de hitte wild om zich heen. Een twintigtal bosbranden raast er nog steeds ongecontroleerd verder. Het hele grondgebied wordt getroffen, van het zuiden tot het noordwesten. Ongeveer 4.400 hectares natuur ging deze week in vlammen op. De hoogste temperatuur in Spanje werd zondag opgemeten in Don Benito, bij Badajoz in het oosten van het land. Daar werd 43.4 graden bereikt.

Au Portugal werd zondag dan weer voor het eerst sinds 8 juli nergens de 40 graden overschreden. Donderdag werd er nog een historische 47 graden opgemeten.

En Grande-Bretagne, ten slotte, wordt maandag code rood afgekondigd. In het zuiden van het land zou maandag of dinsdag voor de eerste keer ooit 40 graden kunnen worden bereikt.

LIES OOK. État de Zuid-Europa dans la marque : op deze plekken woeden ernstige bosbranden

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *