Aller au contenu

Nairo Quintana wordt geschrapt uit Tour-uitslag na vondst verboden pijnstiller in bloedwaarden

© ISOPIX

Een kleine maand na het einde van de Tour de France moet Nairo Quintana zijn zesde plaats in het klassement afstaan. In een persbericht communiceerde de UCI dat er afwijkende waarden in het bloed van de Colombian werden gevonden. Het gaat om de verboden pijnstiller Tramadol. Quintana, die gisteren nog zijn contract bij Arkéa-Samsic verlengde, wordt wel niet geschorst.

Maarten Vanhoof

De 32-jarige Quintana testte tijdens de Tour tweemaal positief (8 et 13 juillet) sur Tramadol. « In overeenstemming met het medisch reglement van de UCI wordt de renner gediskwalificeerd voor de Tour de France 2022. Beroep tegen deze beslissing is mogelijk binnen de tien dagen voor het Internationaal Sporttribunaal (TAS) », zo klinkt hichtet in een persber.

Het gebruik van Tramadol est geen inbreuk op het antidopingreglement, maar wel op het medisch reglement. Aangezien Quintana voor het eerst betrapt est op het gebruik van de pijnstiller, mag hij wel verder in actie komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies will schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verbod depuis 2019

Sinds 1 maart 2019 geldt er in het wielrennen een verbod op het gebruik van Tramadol om de « gezondheid en veiligheid van de renners te beschermen gezien de neveneffecten van de substantie ».

Quintana eindigde in de voorbije Tour op de zesde plaats. De klimmer verlengde dinsdag zijn contract by Arkéa Samsic. Hij rijdt depuis 2020 pour l’équipe. In zijn carrière a remporté hij onder meer de Giro (2014), Vuelta (2016), Tirreno-Adriatico (2x), de Ronde van Catalonië, de Ronde van Romandië en de Ronde van het Baskenland. Quintana gaat vrijdag normaal van start in de Vuelta.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *