Aller au contenu

Nederlands koppel overleden na val van rotsen tijdens wandeling in Zuid-Frankrijk | Buitenland

Een man (76) en vrouw (66) uit Nederland zijn in het zuiden van Frankrijk om het leven gekomen tijdens een wandeling in ruig, rotsachtig gebied vlak bij de camping waar ze verbleven.

Le drame vond donderdag plaats à Rosières en Ardèche. Wandelaars zagen de lichamen van de twee vakantiegangers omstreeks 16.45 uur liggen aan de voet van een steile helling met los gesteente. Ze waarschuwden de brandweer, die een speciaal interventionseteam met een reddingshelikopter liet uitrukken. De reddingswerkers stelden vaste dat de zwaargewonde vrouw al enkele uren dood était en dat haar eveneens ernstig gewonde homme een hartstilstand avait. Ze probeerden hem te reanimeren maar zonder succes, meldt de regional krant Le Dauphiné Libéré.

Het stond volgens of regional tak van of publicke nieuwszender France 3 at the enkele dagen op de nabijgelegen camping. De vrouw zou tijdens de wandeling onwel zijn geworden, mogelijk door de warmte. Haar partenaire ging daarop eau halen. Bij terugkeer constate de man dat zijn vrouw van de rotsen was gevallen. Niet wetende dat ze door de val om het leven was gekomen, probeerde hij haar te bereiken om te helpen. Daarbij werd ook hij onwel en viel naar beneden, reconstrueerde het interesseteam.

Rosières est populaire dans les campings de Telt Maar Liefst Dertien.Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *