Aller au contenu

Oersterke Bob Jungels rondt prachtige solo af, beloont hij zichzelf ook met een Porsche? « Ik mourra hele chique van ‘Bad Boys' » | sport

Tour de FranceBob Jungels heeft de negende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Hij a gagné na een phénoménal seulement. « Een ziek nummer », était ploegmaat Oliver Naesen onder de indruk. Als Jungels zijn belofte nakomt, koopt hij zichzelf vanavond nog een Porsche 964.


IVDA / BVDC / BA


Dernière mise à jour :
19:47

Na de prachtige overwinning van Wout van Aert stond er vandaag een rit voor de aanvallers op het program. De renners werkten een etappe van 192,9 km – met vier gecategoriseerde beklimmingen – af, goed voor zo’n 3685 hoogtemeters. In het Zwitserse Aigle verschenen er drie renners niet aan de start. Guillaume Martin, die veertiende stond in het klassement, stapte noodgedwongen uit de Tour met corona. Kasper Asgreen heeft nog steeds last van zijn knie een zware valpartij in de Ronde van Zwitserland en ook Ruben Guerreiro gaf er de brui aan.

Het was vandaag een helse strijd om in de vlucht van de dag te geraken. Meer dan een uur duurde het voor een kopgroep van vijftien renners kon wegrijden. Landgenoten Stuyven en Goossens glipten mee en ook mooie namen als Pinot, Jungels en Uran waren van de partij. De vijftien leken vertrokken, maar dat was buiten Wout van Aert gerekend. Samen a rencontré McNulty, Boasson Hagen, Ion Izagirre, Politt, Latour en Cosnefroy maakte hij de oversteek en zo hadden we 21 leiders. Van Aert sprokkelde bij de tussensprint twintig punten extra in de strijd om de groene trui. Uran stond eventjes vertuel in het geel, maar UAE liet de vluchters nooit erg ver wegrijden.

©AFP

Op de Col de la Croix gooide Latour als eerste de knuppel in het hoenderhok en dat zorgde ervoor dat onder meer Stuyven moest afhaken. Na Latour was het aan Jungels om aan te vallen en de Luxemburger had meteen een mooi gaatje te pakken. Enkel Geschke kon de l’ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik nog voor de top bijbenen. Maar in de afdaling van de Col de la Croix reed Jungels hem los uit het wiel. De renner van AG2R Citroën avait superbenen en ging solo. Pinot probeerde hem bij te benen op de Pas de Morgins en dat lukte ei zo na, maar Jungels was ijzersterk en rondde zijn phenomeal only af. In de groep der favorieten moesten Martinez en Vlasov afhaken. Ze verloren beiden veel tijd. Pogacar et Vingaard reden in de slotfase nog weg van de rest.

« C’est mijn stijl. Op het vlakke en in de afdaling nam ik risico’s en maakte zo het verschil ”, vertelde de minzame Bob Jungels over zijn solo. Zijn ploegmaat – moitié renner, moitié livre ouvert – Oliver Naesen noemde het : « Een ziek nummer. »


Bob Jungels.
Bob Jungels. © Photo News

Het bijvoeglijk naamwoord is bij de Luxemburger op zijn plaats, want bijna had hij net zoals Tim Declercq de Tour moeten missen na een licht positieve Covid-test in Kopenhagen. Greg Van Avermaet était en Belgique al bezig met koffers pakken om Jungels te vervangen. « Dankzij de teamarts en de dokters van Tour en UCI kon ik de dag nadien een nieuwe test doen en die was negatief. Il était proche du talon. »

Tien dagen wint plus tard Jungels zijn eerste Tour-rit. Een opsteker voor het geplaagde AG2R – Citroën dat Geoffrey Bouchard naar huis most sturen door een positive Covid-test en haar kopman Ben O’Connor door een val en pech zag afhaken in het classement.

Jungels a gagné à l’E3 Harelbeke en Luik-Bastenaken-Luik, maar de zege à Chatel zal nog meer deugd doen. Vorig jaar zag hij zijn eerste seizoen bij de Franse ploeg na een overstap van Quick.Step in rook opgaan door een knik in de liesslagader van beide benen. “Bij zware inspanningen stroomde er te weinig bloed door mijn benen. Ik heb twee zware operaties moeten ondergaan, waar ik lang van heb moeten recupereren. »

En nu een Porsch?

Een geknelde liesslagader est een van de grootste angsten in het bestaan ​​​​van een profrenner. Op een dag wakker worden en voelen dat het been precies in slaapmodus is tijdens het fietsen. Carrièrebedreigend. Vraag maar aan Jonas Rickaert. Onze landgenoot van Alpecin – Deceuninck werd op 23 juni geopereerd aan de liesslagader. Hem wacht een lange revalidatie. Gelukkig zijn er voorbeelden zat van renners die na een ingreep aan de liesslagader op hun beste niveau konden terugkeren: Bert De Backer, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk et Annemiek van Vleuten. Aan dat rijtje mag nu ook Jungels worden toegevoegd. Naesen : « Toevallig waren we zaterdagavond tijdens het diner bezig over wat we zouden doen als we een Tour-rit wonnen. Bob zei dat hij zijn droomauto zou kopen. Een Porsche 964, le chic van ‘Bad Boys 1’. Het zal een kostelijke affaire zijn, maar ik gun het hem van harte. « 


Porsche 964 Turbo ensemble 'Bad Boys'
Porsche 964 Turbo ensemble ‘Bad Boys’ © Mécum


AFP
©AFP


Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *