Aller au contenu

Onderzoek geopend naar surg die röntgen picture van Bataclan-overlever wou verkopen | Buitenland

Volgens het Franse medium Médiapart zou de Parijzenaar een röntgenfoto hebben aangeboden op OpenSea, een website gespecialiseerd in de verkoop van NFT’s. De foto toont de onderarm van het slachtoffer, die werd geraakt door een kogel van de terroristen. Masmejean zou er 2.463 euros pour hebben gevraagd.

De brigade van de Franse gerechtelijke politie ter onderdrukking van misdrijven tegen personen (BRDP) zal nu deze « schending van het beroepsgeheim » onderzoeken.

Het slachtoffer zou « extreem geschokt » zijn door het « commercieel winstbejag » en de « minachting » van de arts, zegt haar advocaat in een reactie. Masmejean zelf zegt spijt te hebben van zijn beslissing. « Het was een grove fout die ik bitter betreur », aldus deirurg op Twitter. Hij verzekerde dat hij niets heeft verdiend aan de foto en dat hij « het werk in kwestie » heeft vernietigd.

Terroristen vielen op 13 November 2015 met bomvesten en wapens de Bataclan, cafés, restaurants en het voetbalstadion Stade de France aan. Au total kwamen 130 mensen om het leven.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *