Aller au contenu

Ook dolle vreugde bij Lampaerts vriendin Astrid na gele droom in de Tour : « Ik heb Yves nooit zo emotioneel gezien »

©AP

Vriendin Astrid Demeulemeester voit vrijdagavond met de buren de « allermooiste dag uit Yves’ carrier ». Lampaert pakte in Kopenhagen verrassend de ritzege en het geel in de Tour de France.

Hugo Coorevits

LIES OOK. Prachtige beelden: Yves Lampaert barst in tranen uit in hot seat na zekerheid over gele trui

“Ik durfde niet naar Den Bockor, het supporterscafé van Forza Lampaert in Ingelmunster, te gaan uit schrik om besmet te worden in zo’n besloten ruimte”, aldus de mama van Aloïs. « Ik zou hem graag maandag zien wanneer hij – liefst in het geel – terugkeert naar de streek van Duinkerke, waar de rustdag wordt gehouden. We stonden buiten in Hulste, op de nodige afstand van elkaar met de buren na te genieten. Het werd een spontaan Feestje. « 

Het was dan ook een grote verrassing dat Lampaert mannen als Wout van Aert en Filippo Ganna klopte in de openingstijdrit van de Tour.

© BELGE

« Nee, c’était ik nooit verwacht. En al zeker Yves niet ! Dat zag ik aan zijn reactie », klinkt het. « Ik heb hem nooit zo emotioneel gezien als na deze proloog. Ik belde hem vanmorgen nog en hij zei : Een plaats in de top-tien zou skoine zin. Dan ben ik contenu. Ik wist wel dat hij in vorm was, maar dit? Ik zat bij Yves’ ouders deze namiddag. We waren rustig aan het praten tot ik hem ineens bezig zag en Yves in de hot seat zag belanden. De voorbije dagen zei hij wel nog : Als ik een skoine pris kan rien in de proloog, zit er misschien de volgende dagen wat in (doelend op het geel, rouge.). Maar Wout van Aert kloppen? Geen haar op zijn hoofd die daaraan dacht. « 

« Ik zat er ook mee in dat er nog iemand hem uit de hot seat zou rijden, maar eenmaal Nils Politts tijd bekend was, durfde ik beginnen te hopen. We hebben al heel veel mooie momenten meet Yves in zijn sport beleefd, en ook andere momenten, maar dit? Die gele gland est voor de reste van zijn carrière en leven. Ach, soms moet hij meer in zichzelf geloven. Hij smijt zich altijd 200 procent voor de ploeg. Nu heeft hij het ook eens 200 procent voor zichzelf gedaan, maar zaterdag zal hij proberen Fabio (Jakobsen, rd.) Aan de ritzege te helpen. Alweer voor de voulait 200 pour cent. Zo steekt hij in elkaar. »

LIES OOK. Kersverse gele trui Yves Lampaert kan het amper geloven : « Ik ben maar een boerke uit België, mijn hoofd ontploft »

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *