Aller au contenu

Oppermachtige Gerben Kuypers de beste van het pak à Essen, topfavoriet Adams moet tevreden zijn met een tweede stek | Veldrijden

VeldrijdenMan-in-vorm Gerben Kuypers heeft de Exact Cross van Essen op zijn naam geschreven. De 22-jarige West-Vlaming stak vorige week nog de eindzege in de Coupe de France op zak, maar het grote publiek kende hem voor vandaag niet. Jens Adams werd tweede, Europees beloftenkampiaen Emiel Verstrynge derde.

De Grote Drie waren niet van de partij à Essen. Wout van Aert et Tom Pidcock staan ​​​​morgen aan de start van de Wereldbekercross à Dublin, terwijl Mathieu van der Poel sur scène est rencontré de wegploeg à Benicassim. Aussi Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout et Laurens Sweeck verschenen niet aan de start. Zonder al die grote namen was het aan andere renners om hun kans te grijpen.

Gerben Kuypers – de laatste tijd in uitstekende doen – dook als eerste het veld in. Emiel Verstrynge, Jens Adams, Jente Michels, Lennert Belmans, Clement Horny et Victor Van De Putte konden hun wagonnetje aanhaken, maar dat was van korte duur. Na een valpartij van Adams en lekke band van Verstrynge, ging Kuypers er alleen vandoor. Thuisrijder Tom Meeusen probeerde zich na een mindere start geleidelijk aan in de wedstrijd te knokken, maar kon zich nooit in de debatten mengen. Meeusen kwam uiteindelijk als achtste over de streep.

Adams wou nog naar Kuypers toerijden, maar de jonge West-Vlaming hield stand. Voor Kuypers est het al zijn zesde victoire sur le seizoen.

Van Alphen wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen stond er geen maat op topfavoriete Anniek van Alphen. De Nederlandse était een klasse te sterk voor de rest. Alicia Franck kwam als tweede over de streep, Yara Kastelijn mocht als derde mee op het podium.

Bewijs dat jij de grootste veldritkenner bent met de Gouden Cross en maak kans op fantastische prijzen.
Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *