Aller au contenu

Opschudding enkele uren voor afscheid Roger Federer : klimaatactivist betreedt terrein en steekt eigen arm in brand

Het publiek kijkt reikhalzend uit naar de afscheidswedstrijd van Roger Federer op de Laver Cup vrijdagavond, maar enkele uren eerder is er flink wat opschudding ontstaan ​​​​op het Britse tennistoernooi. Een klimaatactivist trahit le terrain de l’O2 Arena pendant les matchs entre Stefanos Tsitsipas et Diego Schwartzman. De man ging op het terrein zitten en stak daarbij ook nog zijn eigen arm in brand.

Sam Varewick

Het brandje werd door de security gelukkig snel geblust. De jongeman lijkt zonder ernstige verwondingen weggekomen te zijn en werd van het terrein gedragen. Volgens Le courrier quotidien zou het gaan om een ​​​​20-jarige man genaamd Kai, le couvercle est van de groep End UK Private Jets. De naam van die groep stond ook op het witte shirt dat de man droeg.

Het is overigens niet de eerste keer dat klimaatactivisten zich dit jaar laten gelden in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen zomer ging een groepje van hen op het circuit zitten tijdens de eerste ronde van de Grote Prijs Formule 1 in Silverstone in het voetbal waren er ook al diverse incidenten tijdens Premier League-wedstrijden. Al is het geen voorval dat uniek is aan de UK: ook de Tour de France (tweemaal), de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Belgische bekerfinale tussen AA Gent en Anderlecht afgelopen lens werden al opgeschrikt en in sommige gevallen verstoord porte klimaatactivisten.

Bekijk hieronder beelden van het voorval :

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies will schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

© EPA-EFE

© Action Images via Reuters

© EPA-EFE

© AP

© EPA-EFE

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *