Aller au contenu

Opvallend campagnebeeld van Macron: wijdbeens en met weelderig borsthaar | Buitenland

In de aanloop naar de laatste Campagnaweek voor de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen van zondag heeft of officiële fotograaf van Emmanuel Macron een pue foto’s van de Franse president gedeeld. Een foto in het bijzonder gaat met alle aandacht lopen : die van een ontspannen ogende macron, wijdbeens en met een extra hemdsknoopje open in de zetel.

Macron neemt het zondag tijdens de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen op tegen Marine Le Pen. Ze stonden en 2017 ook al eens tegenover elkaar in de tweede ronde, maar volgens de peilingen wordt de strijd dit keer veel spannender dan vorige keer.

In de reeks foto’s toont fotograaf Soazig de la Moissonnière « een dag met de kandidaat ». We zien Macron samen met zijn echtgenote uit het raam kijken, Macron die zich in alle ernst voorbereidt op een campagnebijeenkomst en een hoop dynamische beelden van een speechende president en enthousiaste fans. Tussen alle beelden van de presidentskandidaat strak in het pak is het voorlaatste beeld extra opvallend en dat is niet toevallig, zo klinkt het. De foto met het weelderige borsthaar zou volgens analisten een manier zijn van Macron om zich te profileren als iemand die ‘dichtbij het volk staat’. Iets waarin Le Pen tijdens deze Campagna veel meer uitblonk dan haar tegenkandidaat.


Débat

Woensdagavond nemen Le Pen en Macron het voor het eerst in deze verkiezingscampagne tegen elkaar op tijdens een televisiedebat. Le débat de 2,5 heures a commencé à 21 heures avec la thématique de koopkracht, un speerpunt van de Campagna van de extreemrechtse Marine Le Pen. Zij zal ook als eerste het woord nemen, meldden TF1 en France 2, die het debat organizeren.

De andere thema’s die aan bod komen zijn veiligheid, jeugd, buitenlands beleid, concurrentiekracht, milieu, sociale zekerheid en bestuur. De kandidaten krijgen telkens een bepaalde tijd om over een onderwerp uit te weiden, zodat de thema’s niet omzeild kunnen worden.

Het debat tussen de twee kandidaten, dat sinds 1974 georganiseerd wordt, heeft meestal geen invloed op de stemintenties van de kiezers. Maar omdat het verschil tussen de twee kandidaten volgens de peilingen wel eens veel kleiner zou kunnen worden dan in 2017 (toen Macron meer dan 66 procent haalde), kan het debat dit jaar er eens voor zorgen dat toch veel mensen van gedacht veren directeur van marktonderzoekbedrijf Ipsos France Brice Teinturier.

Peilingen

De huidige president van Frankrijk kreeg in de eerste ronde bijna 28 procent van de stemmen, tegenover ruim 23 procent voor Le Pen. Volgens de meest recent peilingen zou Macron zondag tussen de 54 en 56,5 procent van de stemmen halen, tegenover tussen 43,5 en 46 procent voor Le Pen. En 2017, Macron n’a pas rencontré 32 punten.

© Photo News

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *