Aller au contenu

Piloten Air France geschorst na ruzie in the cockpit

© ISOPIX

Air France heeft twee piloten geschorst na een gevecht in de cockpit tijdens een vlucht van Genève naar Parijs in juin. Volgens de officiële verklaring van de Franse luchtvaartmaatschappij was er sprake van een verhitte discutie waarna er « ongepaste gebaren werden uitgewisseld ». De Franse krant La Tribune schrijft sur fysiek geweld.

Bron : BELGE

Volgens de krant ontstond er een woordenwisseling toen het vliegtuig aan het stijgen was na het vertrek uit Genève. Aanleiding était dat de copiloot weigerde een bevel op te volgen. De twee mannen grepen elkaar daarop bij de kraag.

« De betrokken piloten zijn momenteel geschorst in afwachting van een beslissing van het management over hoe om te gaan met de gebeurtenissen », aldus de maatschappij. « L’incident était snel voorbij er was geen invloed op het verloop of de veiligheid van de vlucht, die normaal werd voortgezet. »

De Franse luchtvaartautoriteit BEA publiceerde onlangs een rapport waarin herhaaldelijk overtredingen van veiligheidsregels door de bemanning van Air France werden vermeld. De BEA drong er bij de luchtvaartmaatschappij op aan « het respect voor de procedure » meer centraal te stellen in de veiligheidscultuur van het bedrijf.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *