Aller au contenu

Thibaut Courtois doet gevoelige uitspraak over verloren CL-final meet Atlético Madrid: « Dit keer sta ik aan de goede kant van de geschiedenis »

Thibaut Courtois speelt morgenavond zijn tweede Champions League-final. Acht jaar geleden stond hij à doel van Atlético Madrid, dat rencontré 4-1 verloor van zijn huidige ploeg, Real Madrid. Courtois gelooft dat hij dit keer zal winnen, maar zijn uitspraak dat hij nu aan de goede kant van de geschiedenis staat, zal ongetwijfeld gevoelig liggen bij zijn ex-club Atlético.

Michel Van Damme

Le Real Madrid est aujourd’hui arrivé à Paris, alors que la finale de la Ligue des Champions est jouée au Stade de France. Vanavond rond 19 uur gaf Real Madrid daar een persconferentie a rencontré l’entraîneur naast Carlo Ancelotti ook clubmonument Marcelo, die a rencontré le Real Madrid al vier Champions Leagues won and Rode Duivel Thibaut Courtois, die in 2014 de Champions League final verloor tegen Real. En règle générale, Speeltijd était 1-1, mais le Real n’a pas marqué plus que jamais dans le verleningen. Courtois stond toen in doel bij rivaal en stadsgenoot Atlético.

Onze landgenoot kreeg daarover een vraag en acte een uitspraak die ongetwijfeld gevoelig zal liggen bij zijn ex-club, waar hij drie jaar keepte. “Acht jaar geleden speelde ik mijn eerste Champions League-final, maar ik hoop nu mijn eerste te winnen. Iedereen wil winnen en de bijdragen aan de geschiedenis van Real Madrid. Als Real Madrid een speelt final, dan weet je dat ze die winnen. Nu sta ik aan de goede kant van de geschiedenis », aldus de Belgische doelman.

«Liverpool heeft veel kwaliteiten en als we hen het scoren willen beletten, dan moeten we meet de hele ploeg verdedigen. Wij hebben Karim Benzema, die nog steeds beter wordt, blijft scoren en de ploeg naar de overwinning stuwt. Als we moeilijke momenten kennen, dan voert hij de druk op, hij stopt niet met lopen. »

Courtois avait voorts lovende woorden voor trainer Carlo Ancelotti, die door zijn goed ressources humaines het beste uit de ploeg haalt.

« De goede dynamiek in de ploeg est de verdienste van de trainersstaf. Er moeten beslissingen genomen worden over wie wel en niet speelt, maar de trainer managet dat heel goed en daarom staan ​​​​we waar we nu staan. « 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *