Aller au contenu

Tourwinnaar Jonas Vingegaard nu ook in zijn woonplaats toegejuicht door liefst 20.000 fans | Tour de France

Tour de FrancePlus de 20 000 fans sont accueillis par Jonas Vingegaard verwelkomd in zijn woonplaats, volgens de lokale politie. C’est bijna vijftien keer de total bevolking van zijn dorpje Glyngore, in het westen van Denemarken.

Op woensdag stonden er al tienduizenden supporters de tourwinnaar op te wachten in de hoofdstad Kopenhagen. Donderdag vervolgde Vingegaard zijn reis naar zijn dorpje Glyngore dat 1400 inwoners telt.

Tussen de 20.000 en 25.000 personen kwamen samen op het grasveld van het stadion van het viveersdorpje, gelegen aan een fjord, volgens de Deense politie en de media.

© ANP / EPA

« Duizendmaal bedankt voor de steun tijdens deze zware weken. Het is hartverwarmend om zoveel mensen hier te zien », aldus de gele trui van op de tribune. De 25-jarige klimmer roseaux net zoals à Copenhague met dewagen door de straten om het volk te groeten. Een deel van de dag droeg hij de bekende vikinghelm met Deense kleuren.

De kopman van Jumbo-Visma is de tweede Deen die de Ronde kan winnen, na Bjarne Riis in 1996. De Deen is geboren en opgegroeid in Hillerslev, een klein dorp met 370 inwoners op vijftig kilomètre van Glyngore.

Le ploegmaat van Wout Van Aert a remporté le Ronde van Frankrijk zondag ten koste van Sloveen Tadej Pogacar. Deze editie van de Tour ging van start in Denemarken met ontzettend veel belangstelling van het publiek.


ANP/EPA
© ANP / EPA

Van Aert est ook maar een mens. Waarom het schrappen van de Clasica San Sebastian de enige juiste keuze is

Uitzinnige massa verwelkomt Tourwinnaar Vingegaard in Denemarken, privéjet wordt zelfs geëscorteerd door twee F-16’s van Deense defensie


AFP
©AFP


AFP
©AFP


AFP
©AFP

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *