Aller au contenu

VAB voorspelt druk verkeersweekend door vakantie-uittocht : hier worden de grootste files verwacht

© IMAGEGLOBE

Het wordt een zeer druk vakantieweekend op de Europese wegen, in Frankrijk maar ook onder meer in Oostenrijk en Zwitserland. Daarvoor waarschuwt mobiliteitsorganisatie VAB woensdag.

jvhBron : BELGE

Vooral zaterdag wordt het zeer druk op de Franse wegen. Er zijn plonge nog heel wat vakantiegangers die vertrekken. Zo begint in Nederland de schoolvakantie in het zuiden van het land, wat wil zeggen dat er al snel Nederlanders op onze wegen zullen zijn, maar ook op Franse wegen.

Vrijdag zal het verkeer vanaf het einde van de ochtend moeilijk zijn op alle belangrijke wegen en erg moeilijk in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De moeilijkheden zullen op de middag rond de grote steden versterkt worden door de stroom van woon-werkverkeer en weekendvertrekkers. Het verkeer blijft tot laat in de avond erg druk. In noordelijke richting verwacht VAB vanaf de middag files in de Sud-Est.

Zaterdag zal het overal druk worden, vooral op de A7 in de Rhône-vallei. En Île-de-France kunnen de eerste vertragingen relatief vroeg optreden, vooral op de A10, en dat tot na de middag. Op zondag zal het rustiger zijn, behalve op de A7 in de Rhônevallei in zuidelijke richting.

VAB waarschuwt ook voor verkeersproblemen wegens de Ronde van Frankrijk. Die rijdt vrijdag tussen Castelnau-Mognoac en Cahors, zaterdag tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour en zondag tussen Paris La Defense en de Champs-Elysées.

Térugweg

Ook op de terugweg van vakantie wordt het komend weekend druk. Probleemgebieden in Oostenrijk en Zwitserland zijn de Tauern-, Fernpass, – Arlberg-, Rijndal-, Brenner-, Karawanken- en Gotthardroutes, net als de hoofdwegen naar de Italiaanse en Kroatische kusten. Ook het vakantieverkeer richting Noord-Europa zal aanzienlijk zijn.

Ook wie naar Nederland rijdt, moet rekening houden met langere reistijden wegens mogelijke blokkades van boeren. Ondere andere autosnelwegen, opritten, d’ingang van Amsterdam-Schiphol Airport and enkele grensovergangen naar Niedersaksen (in de provincie Groningen) waren in zijn geblokkeerd. En somme, gevallen kan dat lange files veroorzaken.

In Duitsland begin de zomervakantie in Hessen, Rijnland-Palts, Sarre. Met uitzondering van Beieren en Baden-Württemberg zijn nu alle deelstaten in zomervakantie. Vooral op zaterdag wordt het in beide richtingen erg druk in Duitsland. Ook vrijdagnamiddag en zondagmiddag wordt het druk.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *