Aller au contenu

Van Alaphillipe sur Roglic tot Ayuso : deze renners zijn klaar om te schitteren in de Ardennenklassiekers | Wielrennen

Gouden KlassiekersDoor de presidentverkiezingen in Frankrijk staat niet Parijs-Roubaix, maar wel de Amstel Gold Race een week na de Ronde van Vlaanderen op het program. Een moment idéal om een ​​​​transfert in te doen in de Gouden Klassiekers, want ook de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan ​​​​voor de deur. Welke renners kun je opnemen voor deze koersen ? Wij lijsten ze alvast even voor u op.


Door Imar Vandenabeele, in samenwerking met de Gouden Spelen


Dernière mise à jour :
14:16

1) Julian Alaphilippe (Quick.Step-Alpha Vinyl, 36 millions d’euros)

Wereldkampioen Julian Alaphilippe est momenteel actief in de Ronde van het Baskenland and rijdt daarom of Amstel Gold Race niet. De Fransman van Quick.Step-Alpha Vinyl neemt wel deel aan de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Op de Muur van Hoei mocht hij al drie keer het zegegebaar maken, maar dit jaar wil hij toch vooral voor de eerste maal winnen in Luik.

2) Primoz Roglic (Jumbo-Visma, 32 millions d’euros)

Le Tour de France est le gros doel de Sloveen Primoz Roglic, maar ook in de klassiekers wil hij zich tonen. Roglic rijdt de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Vorig seizoen leek hij als eerste boven te komen op de Muur van Hoei, maar Julian Alaphilippe was net iets sterker en remonteerde hem in extremis nog.

Primoz Roglic. ©AFP

3) Remco Evenepoel (Quick.Step-Alpha Vinyl, 28 millions d’euros)

Net als zijn ploegmaat Julian Alaphilippe en zijn uitdager Primoz Roglic, zit Evenepoel in Spanje voor de Ronde van het Baskenland. Onze 22-jarige landgenoot maakt dit jaar zijn debuut in de Ardennenklassiekers, maar hij maakt kans om meteen te scoren. Le tandem Alaphilippe-Evenepoel zal ongetwijfeld nog veel successen opleveren.


Remco Evenepoel
Remco Evenepoel © BELGE

4) Michael Woods (Israël-Premier Tech, 28 millions d’euros)

De Canadees est een zekerheid op veel punten. Vorig jaar werd hij vierde in de Waalse Pijl en eindigde hij als vijfde in Luik-Bastenaken-Luik. Als alles meezit, kan hij dit jaar wel eens de hoofdvogel afschieten.


5) Alejandro Valverde (Movistar, 26 millions d’euros)

Hij is er ondertussen 41 (!), Maar versleten is hij nog steeds niet. Valverde a gagné dans zijn carrière maar liefst vijf keer de Waalse Pijl en vier keer Luik-Bastenaken-Luik. De Amstel Gold Race kon hij – verrassend – nog niet aan zijn uitgebreide erelijst toevoegen. Kan de Spanjaard zondag toeslaan? Ja, maar dan moet hij wel afrekenen met onder meer Mathieu van der Poel et Tom Pidcock.

Verder est het ook uitkijken naar Tim Wellen (26 millions d’euros), Dylan Teuns (25 millions d’euros), Benoît Cosnefroy (24 millions d’euros), David Gaudu (23 millions d’euros) fr Romain Bardet (23 millions d’euros). Onze dark horse est de jonge Spanjaard Juan Ayuso (12 millions d’euros). La victoire du dernier Baby Giro verdedigt de kleuren de UAE Team Emirates est dus een ploegmaat van fenomeen Tadej Pogacar. Dit seizoen behaalde hij al heel wat knappe ereplaatsen. Een man om zeker rekening mee te houden de komende weken.

Maximilien Schachmann brume de Ardennenklassiekers. Vorig jaar werd hij nog knap derde in de Amstel en ook in Luik-Bastenaken-Luik stond hij al eens op het podium. Schachmann neem je dus best niet op in jouw Gouden Klassiekers-ploeg.


Juan Ayuso.
Juan Ayuso. © Photo News

Ben jij de grootste wielerkenner van het land ? Speel mee met de Gouden Klassiekers en maak kans op 5.000 euros en talloze prijzen.


Regardez :
Viervoudig laureaat Philippe Gilbert blikt vooruit naar Amstel Gold Race : « Het zou fantastisch zijn om voor de vijfde keer te winnen »

Wout van Aert mag training hervatten: « Als hij vijf dagen intensief kan trainen, ziet het er goed uit voor Parijs-Roubaix »

Cet article est u aangeboden door de Gouden Spelen. Goudenspelen.be est un site Web qui propose des jeux de sport fantastiques.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *