Aller au contenu

Van Hool levert elektrische bussen die zullen rijden in zuidrand van Parijs : « De toekomst is emissievrij » (Lier)

De voertuigen zullen op special busbanen rijden. © Van Hool

Koningshooikt

De regio Île-de-France bestelt 56 moderne, honderd procent elektrische bussen van Van Hool. Het concept, met vernieuwende laadtechnologie, zou volgens het bedrijf uit Koningshooikt (Lier) een wereldprimeur zijn.

Bert Provost

De regio ÎIe-de-France staat bekend om de ambitieuze initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit en daarvoor doet het nu beroep op de busbouwer uit Koningshooikt. De trambussen zullen gebruikt worden ten zuiden van Parijs, op snelbuslijnen die op special busbanen rijden.

Bijzonder est de zeer snelle oplading van het voertuig dankzij het statische laadsysteem via geleiding op de grond. Het gaat om een ​​​​innovatieve technologie voor elektrisch vervoer via bussen en trams. « Er wordt automatisch en snel opgeladen met hoog vermogen bij haltes en eindpunten van lijnen », zegt woordvoerder Dirk Snauwaert.

Van Hool levert het technologische hoogstandje niet alleen, het gaat om een ​​​​samenwerking binnen een consortium. De voertuigen worden aangedreven door de snellaadaccu’s met hoog vermogen van partner Kiepe Electric, die worden opgeladen door het statische laadsysteem via geleiding op de grond van partner Alstom.

140 passagers

De bestelling omvat 56 voertuigen, al kan dat aantal nog oplopen plus tard. Het gaat concrete om 24 meter lange, dubbelgelede elektrische trambussen. Ze kunnen elk ongeveer 140 passagiers vervoeren, tegenover 70 in een conventionele bus.

« Wij zijn blij en trots dat Van Hool is geselecteerd voor de uitvoering van dit unieke mobiliteitsproject », zegt Filip Van Hool, CEO van Van Hool. « De toekomst van het openbaar vervoer est emissievrij. Deze oplossing voldoet volledig aan de hoge verwachtingen van de vervoersautoriteit, de chauffeurs, het onderhoudspersoneel en de passagiers. Zo werken we mee aan een hoogwaardig openbaar vervoer dat duurzaam en economisch verantwoord is.  » (bepr)

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *