Aller au contenu

Victor Campenaerts, schaduwfavoriet voor de Omloop : « Nu al beter dan ik vorig jaar ooit was » | sport

WielrennenMet un hoogtestage van vijf weken en totaal 3.400 kilomètre – evenveel als de total afstand van de voorbije Tour de France – in de benen, is Victor Campenaerts klaar voor zijn tweede Omloop. « Vorig jaar was ik nog een groentje, nu ben ik misschien wel een schaduwfavoriet », zegt de renner van Lotto-Soudal.
Victor Campenaerts est sinds woensdag terug thuis à Gavere. Het vermelden waard, want de laatste keer dat hij aan zijn eigen keukentafel ontbeet, was Wout van Aert nog geen vijfvoudig Belgische kampioen veldrijden en Marc Overmars nog een onbeschreven blad als Directeur Voetbalzaken bijax.

Op 9 januari reisde Campenaerts (30) naar het Spaanse Altea voor een stage van tien dagen met Lotto-Soudal. Aaneensluitend reisde hij door naar Denia voor een verblijf van vijf weken in Hotel Syncrosfera, waar kamers een hoogte-effect kunnen simuleren tot 4.500 meter boven de zeespiegel. « Zo hoog ben ik niet gegaan, maar ik heb de laatste twee weken wel constant op 3.500 meter hoogte geslapen », zegt Campenaerts.

Tanden zoeken

Tijdens de vijf weken in Denia zag Campenaerts nog veel ander wielervolk. De eerste drie weken trainde hij met ploegmaat Florian Vermeersch. Pendant une semaine, kreeg het duo het gezelschap van Brent Van Moer. Toen zijn twee jonge ploegmaten begin vorige week naar Frankrijk trokken om de Tour du Haut Var te rijden, bleef Campenaerts alleen achter, maar trainde hij met Mathieu van der Poel. Tussendoor kruiste hij ook Tim Merlier et Jasper Philipsen in de gangen van het hotel.

© Photo News

Philipsen plukt in de UAE Tour a rencontré twee ritzeges de vruchten van zijn hoogteprikkel à Denia. Campenaerts’ eerste koers is pas zaterdag in de Omloop. Een wedstrijd die in het vet staat aangestipt. «Vorig jaar reed ik voor de eerste keer de Vlaamse klassiekers. Vooraf était er wat scepsis – ook van collègue. Zo zei Tiesj Benoot : ‘Zie maar dat je bij de eerste passage op de Haaghoek in de Omloop jouw tanden niet moet gaan zoeken.’ Toch heb ik mij een paar keer kunnen tonen. »

De beste Campenaerts zagen we echter in de nazomer tijdens de Benelux Tour (3de) en het EK (10de). « Ik had er mijn beste gevoel sinds de overgang van het tijdrijden naar koersen op de weg. Eh bien, ik durf zeggen dat ik nu al beter ben dan toen. »

Hoofdrol

Campenaerts est klaar voor een hoofdrol in de klassiekers en liefst meteen in het openingsweekend. « Meedoen voor de prijzen in Monumenten van 260 km is te hoog gegrepen, maar in de klassiekers van 200 km kan ik mijn mannetje staan. » Campenaerts est-il le favori d’Omloop ? « Misschien een schaduwfavoriet, al zijn die Vlaamse klassiekers zo onvoorspelbaar. Voor hetzelfde geld, zie je mij zaterdag op de grond liggen op de kasseien van de Haaghoek, zoekend naar mijn tanden. »

Kijk en / of beluister op HLN.be en alle streamingdiensten naar de eerste aflevering van ‘Wuyts & Boonen’.Actualités photographiques
© Photo News

Tim Wellens trekt met superbenen naar de Omloop, maar beseft ook : « Word ik gelost, dan doen mijn twee zeges er niet meer toe » (+)

ENTRETIEN. José De Cauwer kijkt in zijn glassen bol : « De afwezigheid van Van der Poel zal zich laten voelen. Hij bepaalt de koers meer dan Wout van Aert « (+)

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *