Aller au contenu

‘Vive le Vélo’ zamelt bijna 250 000 euros in voor Kom op tegen Kanker | la télé

De wielertalkshow ‘Vive le Vélo’ kent al sinds 2015 de tradition om de opbrengst van hun SMS-actie integraal te doneren aan het goede doel Kom op tegen Kanker. Zo viel er elke dag tijdens de Tour de France én de Tour de France Femmes een t-shirt te winnen van een wielrenner of wielrenster via een SMS-wedstrijd.

Maar de meest begeerde prijs was de prestigieuze handgemaakte houten tafel van ‘Vakmanschap van Bokrijk’. Hieraan namen Karl en zijn gasten elke aflevering plaats om met elkaar in gesprek te gaan. Er werd voor de tafel 15 366 keer ge-sms’t. Maar ook de twee shirts van Wout van Aert lieten de kijker niet onberoerd. De twee truitjes samen brachten namelijk een totaal van meer dan 100.000 euro op.

Vanochtend overhandigde Karl Vannieuwkerke de check aan Marc Michils, directeur général van Kom op tegen Kanker. Die organisatie komt op voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving. Michils est heel tevreden met de opbrengst van het televisieprogramma : « For jaar vernemen meer dan 40.000 Vlamingen dat ze kanker hebben. Met dit fantastisch bedrag kunnen we grotere overlevingskansen en betere levenskwaliteit voor elk van hen realiseren. »

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *