Aller au contenu

Weer straffe Van Aert klopt De Lie en Lotto-Soudal en rafale de peloton uitgedund om GP Plouay te winnen | sport

WielrennenNiet aan twijfelen: Wout van Aert trekt rencontré topbenen richting WK ​​​​absolu en Australie. Nadat hij veel werk in de achtervolging moest opknappen, leek hij een vogel voor de kat in de Bretagne Classic-Ouest France. Maar toen het in final volle toch nog bij elkaar kwam, a remporté le duel de Van Aert avec De Lie om de GP Plouay op zijn naam te schrijven. Teleurstelling voor De Lie (vierde), die gepiloteerd werd door De Buyst maar te vroeg aanzette. De Deen Alexander Kamp werd tweede voor de Fransman Axel Laurance. Ook Oliver Naesen (7e), Jasper De Buyst (17e) et Philippe Gilbert (18e) terminent dans le premier groupe.


Rédaction


Dernière mise à jour :
17:43

© Photo News

Liet Van Aert zich vorige week zondag nog ringeloren door Marco Haller in Hamburg, dan was daar vandaag geen sprake van. « Ik liet aanvankelijk enkele plaatsjes, zodat ik met meer snelheid van achteruit kon aanzetten. Dat was de fout die De Lie maakte « , sprak Van Aert in een eerste reactie na zijn spurtzege. » Het was een moeilijke dag voor de ploeg door blessures en valpartijen. Zo heb ik op mijn eentje moeten controleren – gelukkig waren de benen goed. Ik ben heel blij met deze zege. Het was ook de eerste keer dat ik een sprintduel uitvecht met Arnaud De Lie. Het WK? Moeilijk, gelet op de concurrentie van onder meer de Fransen. Maar ik ben in vorm en geconcentreerd. « 

Van Aert: « C’était un sprint moeilijke »

Voor Van Aert est le negende zege van dit seizoen, die boekte hij allemaal in de WorldTour. Eerder a remporté le hij d’Omloop, le tijdrit de Paris-Nice, le E3 Classic Harelbeke, le twee ritten du Critérium du Dauphiné en drie du Tour de France. In Plouay volgt hij op de erelijst de Fransman Benoit Cosnefroy op.


Actualités photographiques
© Photo NewsRegardez. De vooruitblik van Wout van Aert :
à
à © PN

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *