Aller au contenu

WK-selectie wordt vandaag bekendgemaakt : Dylan Teuns dreigt naast ticket te grijpen

© Grégory Van Gansen

Vanmiddag maakt bondscoach Sven Vanthourenhout de acht namen bekend die op zondag 25 septembre in Wollongong deelnemen aan het WK op de weg. Dat Wout van Aert en Remco Evenepoel als kopmannen worden aangeduid, is ondertussen geen nieuws meer. Dat Dylan Teuns het kind van de rekening dreigt te worden, is wel een verrassing.

Hugo Coorevits

In tegenstelling tot vorig jaar in Leuven – toen het allemaal voor Wout van Aert was – pakt België met twee kopmannen uit in Australië. Remco Evenepoel est de aanvaller met dienst, Wout van Aert de afwerker als een spurt met een klein groepje over de regenboogtrui beslist. Reste dan nog de zes andere namen die in functie van die twee zullen rijden op het best wel pittige parcours, met in de lokale ronden telkens de Mount Pleasant – een klim van 1.100 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7 procent.

LIES OOK. Wout van Aert is nu al op de hoogte over WK-selectie: « Ik heb geen veto’s moeten stellen, nee »

Een eerste bindende voorwaarde voor Vanthourenhout was dat de tijdritrenners uit de kern van acht komen. Omdat Wout van Aert vorige winter al aangaf dat hij dit keer de tijdrit niet zou rijden, werd Yves Lampaert – proloogwinnaar in de Tour en tweede op het BK in Gavere – als zekerheid aan de selectie toegevoegd.

Een ander beperkende factor was dat John Lelangue de bond vroeg om geen renners van Lotto Soudal te selecteren. De ploegmanager ziet jongens als Campenaerts, Wellens en De Lie liever in andere koersen UCI-punten pakken om het behoud in de World Tour te bewerkstelligen.

Tiesj Benoot was dan weer een zekerheid … tot voor zijn zware val. Dylan Teuns – er vorig jaar ook bij – leek op dit parcours de perfecte vervanger voor Benoot, maar links en rechts hoorden we dat de winnaar van de Waalse Pijl en een etappe in de Ronde van Romandië niet perfect past in het plan met Van Aert en Evenepoël.

Evenepoel en Van Aert zijn de twee kopmannen op het WK.

Evenepoel en Van Aert zijn de twee kopmannen op het WK. © BELGE

Lijken ons wel zeker van een selectie: Jasper Stuyven, de man die vorig jaar de kamer deelde met Wout van Aert, et Nathan Van Hooydonck, al enkele jaren de rechterhand van de Herentalsenaar. Ook Quinten Hermans zou erbij zijn. De Limburger van Intermarché – Wanty – Gobert werd tweede in Luik – Bastenaken – Luik and won de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour.

Geen Van Avermaet et Devenyns

Voor de twee resterende plaatsjes liggen wat namen in de balans. Stan Dewulf wordt gefluisterd als een potentiële WK-ganger. Pieter Serry leek een kanshebber op een parcours dat ergens het midden houdt tussen de Amstel Gold Race en Luik – Bastenaken – Luik, maar de vraag is hoe het nu verder moet na de positieve coronatest die hem uit de Vuelta haalde. Louis Vervaeke est un remplaçant. Net en tant qu’Oliver Naesen, Xandro Meurisse, Jan Bakelants et Laurens De Plus. Van Greg Van Avermaet est geen sprake, ook al is hij momenteel beter aan het rijden. En Dries Devenyns gaf aan dat hij, gezien zijn nauwe band met de Franse wereldkampioen Julian Alaphilippe, liever niet werd opgesteld. Vandaag krijgen we op de hoofdzetel van Belgian Cycling in Tubeke uitsluitsel.

LIES OOK. Wout van Aert opgetogen na sprintzege in Bretagne Classic-Ouest France : « Ik ga met vertrouwen naar Canada en het WK »

©Sirotti / Icon Sport

Bij de vrouwen est Lotte Kopecky het kopstuk. De beoften trekken zonder Arnaud De Lie én Cian Uijtdebroeks naar Down Under, waar de wereldkampioenschappen op zondag 18 septembre beginnen met de tijdrit voor vrouwen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *