Aller au contenu

Wout van Aert a rencontré l’hélicoptère à Roeselare voor Natourcriterium : « Alsof ik een echte rockster ben »

LEES OOK : Ook Van der Poel en Girmay komen naar Herentals voor na-Tourcriterium : twee straffe uitdagers voor Van Aert

L’acte de Van Aert a rencontré un hélicoptère. Want de 27-jarige wordt fel gesolliciteerd dezer dagen. Voor aanvang van het Natourcriterium en West-Vlaanderen avait hij immers sponsorverplichtingen in Nederland. Voor het criterium van Aalst bedankte hij. Van Aert wou immers na de finish in Paris wat tijd doorbrengen met zijn familie. Donderdag start hij in Herentals en draait hij daar toertjes, zaterdag volgt de Clasica San Sebastian.

À Roeselare werd Van Aert luid toegejuicht. “Dit voelt aan alsof ik een echte rockster ben. Al die aandacht, niet gewoon », vertelde Van Aert. « Het is alvast niet de bedoeling dat dit een gewoonte gaat worden. Vandaag waren de omstandigheden ernaar. Door de Tourwinst en mijn groene trui werd er een evenement georganiseerd door de sponsors. Om dat te combineren met Roeselare moest ik de transfer wel maken met een helikopter. Een talon entrée spéciale est dat ”, lachte Van Aert.

© VDB

Naast zeges moet van Aert vaak ook vrede nemen met de tweede plek, en dat was ook in Roeselare het geval. Aan de finish moest hij in een sprint met twee de duimen leggen voor Yves Lampaert. Tom Pidcock werd derde.

© VDB

De publieke belangstelling laat uitschijnen dat de prestatie die WVA leverde in de Tour un impact énorme a eu op de wielerfans. « Eens je in dat circus zit, besef je niet echt water in de buitenwereld allemaal gaande is. Hier est dit wel duidelijk. Het Feestje met de ploeg na de Tour viel best wel mee. Ik start hier met wat vermoeide benen. Ik heb maandag de fiets niet aangeraakt. Ik hoop dat ik vandaag wat tijd krijg om er wat in te komen », stelde Van Aert.

Slaap ingehaald

Wout van Aert liet het criterium van Aalst schieten om wat tijd met de familie door te brengen. « Ik heb genoten van de rust. Ik heb wat slaap ingehaald. C’était nodig. Het is wel goed om mijn lichaam te verplichten om bezig te blijven in aanloop naar San Sebastian. Vandaar dat ik hier in Roeselare start en donderdag in Herentals. Het is ook mooi om de fans te groeten en ik doe dit wel graag. Zeker als je kan pronken met die groene trui. Ce geeft toch een apart cachet », vervolgde Van Aert.

À Herentals zal de gekte wellicht nog wat groter zijn. « Ik weet hoegenaamd niet waaraan ik me in eigen streek mag verwachten. Het zal wel voulait bak zijn daar. Misschien est Roeselare zo een opwarming voor wat donderdag volgt. Ik vind het heel belangrijk mijn fans te betrekken in alles wat ik doe. Dus daarom dat ik toch enkele criteriums wil meepikken. Même genieten ”, beloot Van Aert.

© BELGE

Tom Pidcock : « Leuk om in de zwaarste en snelste Tour te debuteren »

Tom Pidcock pakte bij zijn eerste deelname aan de Tour de France meteen een zege. De Brit verwezenlijkte zijn droom in de 12e etappe met start in Briançon en aankomst bovenop de Alpe d’Huez. De 22-jarige Pidcock liet op die mythische bult onder anderen de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes en zijn landgenoot Chris Froome achter zich. De regerende wereldkampioen veldrijden en de olympische kampioen mountainbiken maakte dinsdag eveneens zijn opwachting in Roeselare en ook hij werd meermaals aan de mouw getrokken voor selfies, foto’s and handtekeningen.

« Toffe sfeer hier en het moet nog allemaal beginnen. De Belgen zijn echt wel gek van het wielrennen », vertelde Picock. « Ze vinden het tof voor mij dat alles in de juiste plooi viel op weg naar de l’Alpe d’Huez. Ik heb door die zege echt wel veel vertrouwen getankt. Dit was ook nog maar mijn eerste Tour. Misschien moet ik wel een doel maken van een beter eindklassement. Ik had het genoegen om even in de witte trui te mogen rijden. Een heerlijk gevoel. « 

“Ik ga na dit criterium wat rust nemen en dan trek ik naar het Europees kampioenschap. Ik wil wat genieten van dit evenement. Nous avons rencontré onze ploeg ook terugblikken op een schitterende Tour, rencontré Geraint Thomas die derde werd in het eindklassement en wij werden rencontré Ineos Grenadiers ook eindlaureaat van het ploegenklassement. Geraint reed maandag à Alost. Ik wou in Parijs blijven tot en met woensdag, maar dan kwam het voorstel om hier in Roeselare te rijden. Ik hapte meteen orteil. Ik heb wel het geluk gehad om voor mijn eerste Tour de snelst verreden en zwaarste editie ooit eruit te pikken ”, lachte Pidcock.

© VDB

© BELGE

© VDB

© VDB

© BELGE

© BELGE

© BELGE

© VDB

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *