Aller au contenu

Wout van Aert blikt tevreden terug op waanzinnig sterke Tour én groene trui : « Onze tactiek heeft goed gewerkt »

©AFP

Wout van Aert heeft tijdens deze editie van de Tour de France monden doen openvallen. Niet alleen a gagné hij het groen : hij lanceerde aanval na aanval en was een meesterknecht voor zijn ploeggenoten. De 27-jarige renner van Jumbo-Visma mag fier zijn op zijn Ronde van Frankrijk.

Thomas Cami

LIES OOK. Jasper Philipsen est le premier sur les Champs-Elysées, Jumbo-Visma komt samen over de meet aan

« C’est echt een fantastisch gevoel », gaf Wout van Aert toe bij de camera’s van Sporza. « Niet enkel omdat ik het groen pak, maar ook omdat het fantastisch is voor de ploeg om ook het geel en de bolletjestrui te veroveren. C’est un talon echt bijzonder. Het is knap van deze ploeg dat we altijd grote ambities hebben durven uitspreken, en het is nog mooier dat we die ambities dan ook waarmaken. »

Wout van Aert kroonde zich tot winnaar van de groene trui, de eerste Belgische winnaar sinds Tom Boonen sinds 2007. “De die groene trui mij extra stress bezorgde? Niet Bepaald. Ik had niet meer stress dan in andere Tours, al moest ik wel meer met de punten bezig zijn. Maar de mentaliteit in deze sport is om elke dag vol voor de overwinning te gaan, dus dat is zeker meegevallen. Het was onze tactiek om snel zeker te zijn van het groen. Natuurlijk kan je zoiets makkelijk plannen, maar je moet het nog uitvoeren ook. Maar we wisten dat er in de eerste week al veel ritten lagen waar ik veel punten kon sprokkelen. Onze tactiek heeft est devenu gewerkt. We hebben er een erg mooie Tour van kunnen maken. »

LIES OOK. Herentals viert Wout : « il est gewoon de beste renner ter wereld »

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *