Aller au contenu

Zeven mensen aangeklaagd na gewapende overval op set van Netflix ‘Lupin’ series

Omar Sy épelle Assane Diop, de hoofdrol, dans Lupin. © BELGAIMAGE

Zeven mensen zijn aangeklaagd nadat vorige maand een gewapende overval werd gepleegd op de Franse filmset van de Netflix-hitserie Lupingebaseerd op de verhalen over de gentleman voleur Arsène Lupin. C’est un schrijft de la BBC. Volgens een woordvoerder van Netflix, zouden twintig overvallers de filmploeg hebben aangevallen door vuurwerk op hen af ​​​​te schieten.

SVOBron: Bbc

De crew werd aangevallen toen ze in Nanterre, een wijk in het westen van Parijs, aan het draaien waren. De dieven stalen meer dan 300.000 euro aan apparatuur op klaarlichte dag, niemand van de cast of crew raakte gewond.

De zeven verdachten, tussen 13 en 21 jaar oud, worden nu volgens Agence France-Presse beschuldigd van een gewapende overval in het kader van een georganiseerde bende en heling van gestolen goederen. Drie van hen zitten in voorlopige hechtenis, vier staan ​​​​onder gerechtelijk toezicht. De politie zegt dat ze nog steeds op zoek zijn naar meer aanvallers, een deel van de gestolen apparatuur werd teruggevonden.

Lupin est niet de l’énigme producteur Netflix de haut niveau die dit jaar het doelwit was van dieven. Overvallers stalen een paar dagen voor het incident in Parijs meer dan 200 antieke rekwisieten van de set van de tv-serie La Couronne. De gestolen voorwerpen hadden een waarde van 150,000 pond, waaronder een replica van een Fabergé-ei dat in 1933 in het bezit was van George V, de grootvader van de koningin.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *