Aller au contenu

Zwaar onweer op Corse: 5 doden, meerdere gewonden en windstoten tot 224 kilometre per uur

Er heeft donderdagvoormiddag een hevig onweer gewoed boven het Franse eiland Corse. Het noodweer, dat gepaard ging met windstoten tot liefst 224 kilomètre par heure, heeft minstens vijf levens geëist, zo meldt de lokale prefectuur. Er vielen ook meerdere gewonden.

mtm, gjsBron : Belge, France Bleu, BFMTV, Météo France

Twee mensen kwamen op het leven door vallende bomen. Het eerste overlijden viel te betreuren sur un camping en Balagne, het tweede sur un camping à Vico. In het laatste geval gaat het om een ​​​​jonge vrouw van 20, melden de hulpdiensten, die ter plaatse ook twaalf gewonden moest verzorgen. Eén van hen zou in levensgevaar verkeren. De derde dode viel op het strand van Liamone in Coggia. Een 72-jarige vrouw kwam om het leven toen het dak van een strohut op haar auto viel.

A Calvi kwam een ​​46-jarige man om het leven toen een boom neerkwam op zijn bungalow, en Corse-du-Sud kwam een ​​13-jarig meisje onder een boom terecht.

Door het noodweer moesten tientallen interventions worden uitgevoerd, raakten sails wegen geblokkeerd door omgevallen bomen, moest op zee een aantal schippers worden gered en overstroomden meerdere gebouwen. Volgens Météo-France werden er donderdagvoormiddag windstoten van 224 km per uur gemeten in Marignana and van 197 kilometre per uur in Calvi. A Ajaccio, de grootste stad van het eiland, werd een windstoot van 158 km per uur geregistreerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies will schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook het stroomnetwerk werd getroffen: door de stortregens en de harde wind kwamen ongeveer 45.000 huizen zonder elektriciteit te zitten.

Intussen est het ergste onweer achter de rug en stabiliseert de situatie zich. De code oranje voor onweer werd om 11 uur opgeheven. « De krachtige stormen hebben het eiland in het noordoosten verlaten en zijn op weg naar de Golf van Genua », aldus Météo-France.

OPROEP. Woont u op Corsica, verblijft u er tijdelijk of kent u landgenoten die momenteel op het Franse eiland zijn? Laat het ons weten

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *